DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Gokart

Két bajnoki címet szerzett Czecze Benjamin

Czecze Benjamin, a Willisits Motorsport tízéves gokartversenyzője a tavalyi, Easy 60 Academy-ben töltött tanulóév után idén első teljes szezonját futotta a magyar és külföldi versenypályákon, immár MicroMax kategóriában.

Benjamin az idei év márciusában ült először a BirelArt-vázas és Rotax MicroMax-motoros gokar tjában, és ebben a kategóriában is versenyezte végig az évet – egyből három bajnokságban. „Fárasztó és hosszú évünk volt a 2023- as, összesen 17 versenyhétvégén mérettük meg magunkat. Nem így indult a szezon, nem terveztünk ennyi versennyel. Eredetileg ez az év a kategóriával és a gokarttal való ismerkedésről szólt volna.



 

Kezdő micromaxosként a Gokart Talent Cup és az RMC Hungary Club Sport sorozata volt a logikus választás, de hirtelen ötlettől vezérelve csatlakoztunk a Calivita Kupához is. Az eredmények fényében kijelenthetjük, hogy nem hoztunk rossz döntést, a sok versenykilométer és az ezzel járó tapasztalat végül nagy segítségünkre volt a fejlődésben. A sikereinkben nagy szerepet játszott a Willisits Motorsport csapata, nélkülük nem tudtunk volna ilyen nagyszerű évet zárni. Külön szeretnénk megköszönni a sok segítséget Kuti Norbertnek és Willisits Vilmosnak. A jövő évi terveink még képlékenyek, az biztos, hogy a MicroMaxban folytatjuk, de hogy milyen szinten és mely sorozatokban, az még a jövő zenéje” – mondta Benjamin édesapja.

Czecze Benjamin hamar összebarátkozott új gokartjával, amit az eredményei is jól tükröznek. Meggyőzően kezdett, kategóriaújoncként mindhárom széria első versenyét megnyerte. A szezonban 17 versenyhétvégén 9 pole-pozíciót szerzett, minden versenyén dobogón végzett és 11-szer állhatott fel annak legmagasabb fokára. Emellett a futamgyőzelmeket is szorgalmasan gyűjtötte, a 48 futamból 25-ször intette le az első helyen a kockás zászló. Összesítésben mindhárom bajnokságban előkelő helyen zárt, a Calivita Kupa bajnoki második helye mellett a Gokart Talent Cup és az RMC Hungary Club Sport sorozat MicroMax kategóriájának 2023-as bajnoka lett. A gokartozás mellett persze továbbra is a tanulás – és továbbtanulás – a legfontosabb számára, de nem hanyagolja el a DVTK labdarúgóedzéseit sem.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: