DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Gokart

Zsebő Olaszországon át ülne formulaautóba

A hazai győzelmeket követően Olaszországban kezdett el gokartozni Zsebő Marcell, aki egy hatalmas sikerrel kezdte a ROK Cup 2023-as szezonját, majd a WSK-ban is bemutatkozott.

Zsebő Marcellt aligha kell bemutatnunk a gokartos körökben járatos embereknek, hiszen az Országos Gokart Bajnokság 2020-as eBambini és 2022-es MiniMax bajnokáról beszélünk. A hazai eredményeket látva nem is csoda, hogy 2023-ban már a nemzetközi mezőnyben keresett magának kihívást a szezon kezdetén még mindig csak 11 éves Marcell, aki Olaszországban próbálta meg felvenni a versenyt ellenfeleivel, ami gyakorlatilag a gokartosok Mekkája.

„2023-ra egy olasz csapattal, az AV Racinggel szerződtünk le, akik megadták nekem a lehetőséget, hogy elinduljak a WSK különböző kategóriáiban és a ROK by VORTEX Cupon is részt vehettem velük. Nagy álmom, hogy eljussak a formulaautózás világába, ahová Olaszországon keresztül vezet az út a HMA szerint, akik mindenben támogatnak engem. Mivel nem akartunk egyből a mély vízbe ugrani, ezért úgy döntöttünk, hogy idén teljesítünk egy egész szezont a ROK-on, ami nagyszerűen felkészített engem arra, hogy mi vár rám a WSK-ban” – emlékezett vissza Zsebő Marcell.

zsebo



Az AV Racing gokartosa egyből berobbant a mezőnybe, rögtön az első fordulóban győzelmet aratott a Franciacortán, majd áprilisban Cremonában a második helyen végzett, így a bajnokság negyedénél vezette a pontversenyt. A hátralévő versenyeken rendre a top tízben zárt a magyar gokartos, aki így év végén a negyedik helyet szerezte meg a nemzetközi mezőnyben.

A rendkívül nívós WSK versenyein is sokszor a legjobb tíz között versengett Marcell, akinek kis híján ebben a sorozatban is összejött egy dobogós helyezés az egyik előfutamon, ahol az utolsó kör utolsó kanyarjában állt meg alatta a motor, miközben a harmadik pozícióban haladt. Marcell szeptemberben töltötte be 12. életévét, így jövőre kategóriát vált, immáron az OKJunior géposztályban fog küzdeni a minél jobb eredményekért, emellett pedig új csapata is lesz, a DPK Racing, amely a kétszeres Formula–1-es világbajnok, Fernando Alonso nevét viselő márkát használja, és a támogatását élvezi.

„A szezon végeztével egyből elutaztunk több helyszínre is, hogy tesztelhessem a jövő évi gokartom, és talán nem is kerülhettem volna jobb helyre, hiszen ez a csapat adta a kategória világbajnokát 2022-ben és 2023-ban is. A WSK mellett olyan versenysorozatokban is rajthoz állunk majd 2024-ben, mint a Champions of the Future és az FIA gokart-világbajnoksága.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: