DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Gokart

Tűzijáték a pályán és sarki fény az égen!

Gyönyörű fényjelenségekkel ért véget a Kecskeméten rendezett MNASZ Magyar Gokart Nagydíj, ahol gyakorlatilag minden időjárási körülményt megtapasztalhattak a pilóták.

Szombaton és vasárnap időmérővel és három futammal startolt el az MNASZ Gokart Nagydíj. Több, mint hetven nevező jelentkezett hazánkból és a környező országokból, de még Izraelből és Ausztráliából is érkezett pilóta. Amíg szombaton verőfényes napsütésben futottak izgalmas időmérő edzést és egy versenyt a versenyzők, addig vasárnap egész nap szakadó esőben küzdöttek egymással és az elemekkel. 

Tíz kategóriában az utolsó versenyig nyitott volt a győztes személye, parázs csatákat vívtak a versenyzők, amelyeket a rendezvény saját Youtube csatornáján élőben is közvetítettek. 

2



A helyszínen és a közvetítésben is sokan láthatták, hogy a jövő évben a franciaországi Le Mansban rendezett ROTAX MAX International Trophy indulási jogot Armand Hamilton, Lipovics Patrik, Krepcsik Áron és Deák Dominik nyerte el. 

Minden kategória első három helyezettjét Michelisz Norbert (WTCR Világkupa győztes) egy élménynapon látja vendégül, ahol tanácsokat kaphatnak tőle a dobogósok.

Nagy sikert aratott a hétvége kísérőrendezvénye az I. HUMDA Gokartszlalom Tehetségkutató, ahol félszáz kisgyerek tehette próbára magát a szakág első hivatalos rendezvényén, gazdagodott emlékéremmel és talán életre szóló élményekkel. 

A több, mint ötven részvevő küzdelmét Szujó Zoltán, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség és Weingartner Balázs a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. elnöke is megtekintette, és reményüket fejezték ki, hogy a közeljövőben önálló szakágként jelenhet meg a gokart szlalom az autósporton belül. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: