DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Formula-E

Megnevezték a Formula-E új erőforrásait

10 csapat nyolc vadonatúj hajtáslánccal vág neki a Formula-E 2015/2016-os évadának októbertől - a Nemzetközi Automobil Szövetség zöld utat adott minden erőforrásnak.

Múlt héten a Nemzetközi Automobil Szövetség közzétette a Formula-E második, október 17-rajtoló szezonjának nevezési listáját. Azt más régebb óta tudtuk, hogy mely csapatok gyártanak saját hajtásláncot az új évadra (vagy társulnak egy másik gyártóval), de egy-egy olyan gárda is akadt, amely más utat jár majd. Az FIA most egy olyan listát adott közzé, melyen mind a 10 csapat erőforrásai szerepelnek, névvel együtt, köztük az e.Damsszal társuló Renault-é, valamint a Virgin partneréé, a Citroen DS-é.

Egyedül a Team Aguri döntött úgy, hogy az előző szezonban használt SRT_01E-t viszi ismét pályára, a Dragon Racing pedig a Venturi által kifejlesztett VM200-FE-01-essel fog versenyezni. Amellett, hogy egyik csapat sem változtathat a karosszériáján, az erőforrásokat annyit módosíthatják, amennyiszer csak akarják – többek között az elektromotor, az áramátalakító, a váltó, valamint a hűtési rendszer konfigurációján is módosíthatnak.



Az FIA Formula-E 2015/2016-os szezonjának nevezési listája (zárójelben az erőforrások nevei):

ABT Schaeffler Audi Sport (ABT Schaeffler FE01)
Andretti Formula E Team (Andretti ATEC-01)
Dragon Racing (Venturi VM200-FE-01)
DS Virgin Racing Formula E Team (Virgin DSV-01)
Mahindra Racing Formula E Team (Mahindra M2ELECTRO)
NEXTEV TCR Formula E Team (NEXTEV TCR FormulaE 001)
Renault e.Dams (Renault Z.E.15)
Team Aguri (SRT_01E)
Trulli Formula E Team (Motomatica JT-01)
Venturi Formula E Team (Venturi VM200-FE-01)

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: