Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2020. december 5. szombat

Erőforrások

Új motorral készül 2021-re a Ferrari

Akárcsak a Honda, a maranellói F1-es alakulat is komoly fejlesztéssel készül a következő szezonra az erőforrást illetően, amely az idei gyengélkedésük egyik fő okának tekinthető.

részletek

Wolff: Az F1 elpazarolja a potenciálját

A Mercedes csapatfőnöke szerint az F1-es technológiák a hibrid erőforrások számára kiváló reklámértékkel bírnak, mégsem sikerült vonzóvá tenni ezt a technológiát.

részletek

Horner: Az F1 egy rockkoncert hang nélkül

A Red Bull csapatfőnöke bízik benne, hogy 2026-ot illetően már inkább a fenntarthatóság mellett döntenek a döntéshozók. Szerinte az F1 most olyan, mint egy rock koncert, letekert hangerővel.

részletek

Az FIA válságértekezletet hív össze a motorok miatt

Mind a csapatvezetők, mind pedig a rajongók részéről össztűz zúdult az FIA-ra az F1-ben jelenleg érvényes motorszabályok miatt, miután a Honda bejelentette távozását. Válságértekezletet tart az FIA.

részletek

A Ferrari pilótái képesek ki- és bekapcsolni a motort

Bár a Ferrari idei motorja nagyjából egy erősebb utcai sportautó erejével vetekszik, úgy tűnik, az olaszoknak azért mégiscsak sikerült kitalálniuk valami okosságot, amire a többi csapat nem képes.

részletek

Csak az új motorok menthetik meg az F1-et?

A Honda kiszállása ébresztőt fújt az F1 számára, aminek el kell ismernie: a jelenlegi motorformula bizonyos szempontból kudarc. A Renault csapatfőnöke megkongatta a vészharangot.

részletek

Red Bull: Voltunk már ilyen helyzetben

A Honda távozása miatt nehéz időszak vár a Red Bullra és az Alpha Taurira, de Christian Horner leszögezte: a két csapat elkötelezett az F1 mellett, és meg fogja találni a számára legjobb erőforrást.

részletek

A Ferrarié lehet az egyetlen legális motor

A McLaren egyik korábbi mérnöke szerint a jövőben pont az a Ferrari segítheti az FIA munkáját a motorok legalitásának ellenőrzésében, akikkel „valamiért” lepaktált a Nemzetközi Automobil Szövetség.

részletek

Wolff: A Ferrari 67 lóerős előnyben volt

A Mercedes istállója tavaly elképedve tapasztalta a vörösök teljesítménybeli előnyét, ami Toto Wolff elmondása szerint bizonyos pályákon 50 kilowattosra rúgott.

részletek

Motorfejlesztéssel készült a Mercedes Ausztriára

Az erőforrások cseréiről szóló híresztelések igaznak bizonyultak, a címvédő alakulat a hosszú kényszerszünet ellenére több megbízhatósági problémáját orvosolta a szezonnyitóra.

részletek

Újabb háború törhet ki az F1-es motorok miatt

Lassan aktuálissá válik az F1-ben lefektetni a 2026-os motorformula alapjait. Egyelőre az is kérdéses, milyen technológia lesz az új irány, így nagy csatározások várhatók a gyártók részéről.

részletek

Sajtó: A Ferrari új motorral készül Ausztriába

Olasz lapértesülések szerint a maranellóiak új erőforrást homologizáltatnak a 2020-as szezonra, ami 15 lóerővel lesz erősebb az előzőnél. A teszten használtat nem vetik be versenyen.

részletek
Olvastad már?