DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F2/F3

Öt sérült Sophia Flörsch sokkoló balesetében

A 17 éves német versenyzőnő a Lisboa kanyarban repült ki a pályáról, és a védőkerítést átszakítva csapódott egy építménynek a Formula-3-as versenyen. Öt embert, köztük két versenyzőt szállítottak kórházba.

A baleset a Formula-3-as Makaói Nagydíj első köreiben történt, Sophia Flörsch mellett Jehan Daruvala és Sho Tsuboi volt érintett benne. A közvetítésben nem mutattak visszajátszást arról, hogy mi történt a versenyzők között: csupán a háttérben látszott, hogy a Lisboa kanyarban Flörsch autója több méter magasságban hátrafelé kirepül a pályáról. Egy bevágott kép azt mutatta, hogy az autó átszakította a védőkerítést, majd félig a gumifalon állt meg. A háttérben levő, fotósok számára emelt építmény horpadásain látszik, hol csapódott be az autó. A közelben számos pályabíró tartózkodott.



Később napvilágot látott egy nézőtéren készített videó, amelyen az látható, hogy Flörsch autója óriási sebességgel száguld át a kanyaron, és Tsuboinak ütközve repül fel, majd csapódik az építménynek. Erős idegzetű olvasóink itt tekinthetik meg. 

A versenyt, melyet Dan Ticktum vezetett, piros zászlóval leintették. A folytatásról és Flörsch állapotáról egyelőre nem érkezett hír, cikkünket folyamatosan frissítjük.

Frissítve 9:55-kor: A helyszínről származó hírek szerint Flörsch csapata, a Van Amersfoort Racing arról nyilatkozott, a versenyző „jól van”. A szervezők hosszú állás után újraindítják a versenyt.

Frissítve 10:05-kor: Az FIA hivatalos oldalán kiadott egy rövid közleményt. „Komoly baleset történt a 2018-as makaói FIA F3 Világkupa 4. körében a #25-ös autó, Sophia Flörsch (GER) részvételével. Az orvosi személyzet vizsgálata megtörtént, a versenyző tudatánál van, ezt követően pedig kórházba szállították további vizsgálatokra.”

Frissítve 10:15-kor: A Canal Plus információi szerint a helyszínen tartózkodók közül legalább négy ember, köztük három fotós és egy operatőr válságos állapotban van.

Frissítve 11:00-kor: A szervezők tájékoztatása szerint öt sérültet szállítottak kórházba.

„Öt személy volt érintett a Lisboa kanyarban történt balesetben. Mindannyian tudatuknál voltak, miközben kórházba szállították őket, jelenleg pedig orvosi kezelésben részesülnek: két versenyző, két fotós és egy pályabíró. További híreket bocsátunk rendelkezésre, amint érkeznek.” (A tájékoztatást a verseny szervezőbizottsága juttatta el a csapatokhoz, a Prema töltötte fel Twitterjére.)

Frissítve 11:55: A Van Amersfoort Racing feltöltötte a közösségi médiába a pálya orvosi személyzetének közleményét, amely szerint Flörsch gerinctörést szenvedett. A tünet mezőben „hátfájdalom” szerepel, diagnózisként pedig a következők: „1. Tudatánál van, életjelek stabilak 2. Gerinctörés.”

Frissítve 12:30: A többi kórházba szállított sérült állapotát is pontosította a közlemény.

Sho Tsuboi ágyéki fájdalommal került kórházba további kivizsgálásra. Chan Cha In pályabíró arcán keletkezett nyílt seb, állkapcsa tört el és felső hasfala sérült. Chan Weng Van fotós mája sérült meg, Minami Hiroyuki fotós agyrázkódást szenvedett.

Frissítve 12:55:  Twitter-bejegyzésben üzent Sophia Flörsch: „Csak tudatni szeretném mindenkivel, hogy jól vagyok, de holnap reggel megműtenek. Köszönöm az FIA-nak, HWA-nak és Mercedesnek, hogy vigyáznak rám. Hálás vagyok mindenkinek a támogató üzenetekért. Hamarosan hírekkel jövök.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: