DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F2/F3

Mick Schumacher: „Spa után került a helyére minden”

Mick Schumacher első F3-as Európa-bajnoki éve nem sikerült éppen acélosan, és a második sem indult kimondottan erősen. viszont Belgiumban megszerezte első győzelmét, azóta pedig szárnyal és akár bajnok is lehet.

Mick Schumacher első éve a Formula-3-as Európa-bajnokság küzdelmeiben nem sikerült még valami erősen, ugyanis egyetlen árva dobogóval mindössze tizenkettedikként zárta újoncévét. Sokáig 2018-at is legfeljebb az átlagos jelzővel illethettük a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiánál, Schumi Junior viszont Spában megszerezte első győzelmét a bajnokságban.

Schumacher azóta szárnyal, ugyanis első győzelme óta minden egyes további hétvégén hozzá tudott tenni egyet, sőt, legutóbb, a Nürburgringen egy két éve nem látott bravúrt hajtott végre: a nürburgringi hétvége mind a három versenyét meg tudta nyerni - erre legutóbb az azóta már F1-es pilóta Lance Stroll volt képes.

Azzal, hogy sokáig idén sem tudott nyerni, úgy nézett ki, megint nem lesz reális esélye a bajnoki címre és így a feljebb lépésre, azóta viszont, hogy gyakorlatilag futószalagon jönnek a győzelmek, Schumacher már csak három pont hátrányban van a bajnokság éllovasához, a Red Bull-nevelt Dan Ticktumhoz képest, így a németnek karnyújtásnyira a bajnoki cím.

„A legfontosabb dolog, amiben fejlődni tudtam, az az időmérő volt” - idézi a legifjabb Schumit a Speedweek. „A helyére kellett mindennek kerülnie. Nyilván szeretnéd valahogy összeházasítani a stílusodat az autó meglévő tulajdonságaival, de ehhez idő kell. Aztán Spában egyszer csak minden bekattant, azóta pedig működik is.”

Mick Schumachernél valószínűleg a legtöbben azt szeretnék látni, ha a szívükre hallgatnak, hogy előbb-utóbb F1-es versenyző legyen apja nyomdokain, emellett viszont nemrég például a DTM-ben is tesztelhetett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: