DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Red Bullnál is fejlesztik az üzemanyagot

Christian Horner szerint ez egy olyan terület, ahol még sok teljesítményt lehet találni és úgy érzi, hogy ez a Ferrari egyik titka - most már náluk is javában zajlik a munka az ExxonMobil-Honda párossal.

Nagy port kavart Christian Horner azon megjegyzése még a Kínai Nagydíj előtt, mely szerint a Ferrari garázsából áradó benzingőz grépfrút illatú - azóta is téma mindez, hiszen a Ferrarival kapcsolatban már tavaly is felmerült, hogy a Shell üzemanyaga tökéletesen az olaszok motorjához van igazítva és feszegetik vele a szabályosság határát. Hornert a mondata miatt sokan gyanakvónak titulálták.

red



"A gyanakvó valószínűleg rossz szó erre. A Ferrari nyilvánvalóan remek munkát végez, mert idén, különösen az egyenesekben kimagaslóan jó az autójuk. Az is nyilvánvaló, hogy az üzemanyag is része ennek a teljesítmények és szerintem ezt is jól csinálják" - idézi a Red Bull csapatfőnökét a témával kapcsolatban a Motorsport.

"Az ExxonMobil (a Red Bull partnere) részéről szintén láthatók előrelépések nálunk, nagyon keményen dolgoznak együtt a Hondával. Ez az a bizonyos terület a fejlesztéseket tekintve, ahol tulajdonképpen szabad a vásár, nincsenek megkötések, úgyhogy egyértelműen lehet itt teljesítményt találni" - tette hozzá Horner.

És hogy mekkora teljesítményt is lehet itt találni? Nos, a Shell nemrég közzétett adatai szerint ők a Ferrari teljesítményjavulásánal 21%-áért érzik magukat felelősnek - nem kérdés, hogy a Honda-ExxonMobil együttműködésnek ebben is fel kell kötnie a felkötni valót...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: