DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel bármikor segít Schumachernek

Sebastian Vettel is örömmel veszi, hogy Mick Schumacher a Ferrari kötelékébe került. Ahogy annak idején édesapjával fordítva is így történt, az ifjonc is bármikor fordulhat tanácsért Vettelhez.

A négyszeres világbajnok német számára mindig is a nagy Michael Schumacher volt a példakép és részben sikerült is a nagy előd nyomdokaiba lépnie. A korábbi elmondások alapján a Formula-1 eddigi legeredményesebb pilótájának tanácsai nagyban segítették Sebastian Vettelt a zsinórban megszerzett négy világbajnoki címében a Red Bullnál.

Most már a hétszeres bajnok legenda fia is jóval inkább a Formula-1-es csapatok látókörébe került azzal, hogy tavaly megnyerte az európai Formula-3-as bajnoki címet. Idén eggyel feljebb lépve már az F2-ben próbál szerencsét, de talán ennél is fontosabb, hogy a tél folyamán csatlakozott a Ferrari juniorprogramjához. Valószínűleg ez már az idei évben F1-es tesztlehetőséget is hoz számára, de igyekszik nem elkapkodni semmit.

Vettel az idősebb és a fiatalabb Schumacherrel is jó barátságot ápol


Sebastian Vettel számára nem hozott különösebb érzelmeket, hogy az olaszok kötelékében köszönthette a jóbarát fiát, mivel az új barátság nem most kezdődött. „Őszinte leszek, nem hozott ki belőlem extra érzelmeket, mert nagyon régóta ismerjük egymást, már akkor megismerhettem őt, amikor még kicsi gyerek volt” – mondta el Vettel az RTL televízióban.

„Természetesen jó látnom, ahogy Schumacher halad előre. Eddig nagyon jól teljesít, úgy vélem, hogy itt is kiválóan végzi majd a munkáját. Amikor találkozunk, együtt töltünk egy kis időt és akármiről beszélgethetünk. Sajnos ezek egyelőre rövid időszakok, de pontosan tudja, hogy ha bármilyen kérdése lenne, bármikor szívesen állok rendelkezésére” – mutatott rá Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: