DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ecclestone: Káosz uralkodott a Ferrarinál

A Formula-1 korábbi mindenható urának, Bernie Ecclestone-nak megvan a véleménye az idei világbajnoki harcról, amelyből Vettel is könnyedén kerülhetett volna ki győztesként.

A szezon javarészében késhegyre menő, változó végkimenetelű csatáknak lehettünk szemtanúi a Ferrari és a Mercedes között, azonban a maranellóiak az év végén vakvágányra futottak a fejlesztésekkel, a Mercedes pedig az éven folyó küzdelemhez képest, viszonylag kényelmesen gyűjtötte be mindkét bajnoki címet.

Ugyanakkor Bernie Ecclestone a Ferrarira húzta rá a vizes lepedőt egy Sport Bildnek adott interjújában, mondván az olaszok nem támogatták kellő mértékben az ötödik világbajnoki címére hajtó németet.

Vettel idén elbukta a harcot


„Lewis Hamilton 2018 megérdemelt bajnoka, Vettel pedig egy nem megérdemelt második helyet szerzett. Lewis kimagaslóan teljesített idén, és teljes mértékben mögé állt a csapata. Ezt nem mondhatjuk el Sebastianról és a Ferrariról. Marchionne halála után hiányzott egy erős kéz, és onnantól kezdve már káosz uralkodott az istállón belül.”

„Kívülről nézve az az ember érzése, hogy a Ferrari többet tett Kimiért, mint Sebastianért. Ebben a történetben ő az áldozat, nem pedig a tettes. Ha ő is olyan támogatásban részesült volna, mint Lewis, akkor Vettel is világbajnok lehetett volna idén. Egy csapatnak erősebbé kell tennie a sztárversenyzőjét, nem pedig gyengítenie őt!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: