DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton még sosem volt ilyen, mint most

Főnöke és egy F1-es szakíró is kiemelt egy olyan dolgot az ötszörös világbajnokkal kapcsolatban, amit eddig nem láttunk tőle - az biztos, hogy van mitől tartaniuk a riválisoknak...

Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője arról beszélt az Abu Dhabi Nagydíjat követően, hogy mennyire lenyűgözte őt Lewis Hamilton hozzáállása - a brit pilóta azok után is 100%-on teljesített, hogy megnyerte ötödik egyéni világbajnoki címét, mindent beleadott azért, hogy a konstruktőri első helyet is begyűjtsék. Hamilton korábban sosem nyert futamot abban az évben, amelyikben már bebiztosította a bajnoki címét, most viszont Brazíliában és Abu Dhabiban is nyerni tudott, ráadásul mindkétszer megszerezte a pole-pozíciót is.

00118023_414



"Igazság szerint még erősebb volt, miután megnyerte az egyéni címet" - mondta róla Wolff. "Annyira be van ágyazva, be van épülve a csapatba, hogy amikor világbajnok lett egyéniben, még nem érezte teljesnek a szezont. Ez egy pilótától elég furcsa, mert ők erre vannak bekalibrálva, ő azonban azt mondta, hogy ez még így nem kerek és meg kell nyerni a csapatbajnoki címet is."

"Ha megnézzük az arcát, kis túlzással boldogabb volt, amikor megnyertük a konstruktőri bajnokságot Brazíliában, mint amikor behúzta az egyénit. Ezért nem vett vissza egészen a szezon legvégéig" - tette hozzá Wolff, aki nincs egyedül a véleményével: a Sky Sports F1-es szakírója, Martin Brundle is ezt emelte ki.

"Lewis Hamilton még sosem küldött ilyen bajlós figyelmeztetést meglévő, vagy potenciális riválisainak. Az utolsó tizenegy futamból nyolcat megnyert, közte Abu Dhabival, majd azt mondta utána, hogy úgy akarta zárni ezt az évet, ahogy a következőt szeretné kezdeni. Tényleg formában van az autóban és azon kívül is, készen áll minden új kihívásra, legyen az akár Max Verstappen, akár Charles Leclerc, mint fiatal ellenfelek" - írta Brundle.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: