DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sainz: Nem önerőből vagyunk harmadikok

Csapattársához hasonlóan Carlos Sainz sem bízik abban, hogy a Renault szombaton is tartani tudja pénteki jó formáját. Szerinte sokkal inkább az ellenfelek szenvedése miatt vannak elöl, nem önerőből.

Carlos Sainz mindkét pénteki szabadedzésen a harmadik helyen zárt, megelőzve ezzel mind a Mercedeseket és Ferrarikat. Csapattársa, Nico Hülkenberg is előkelő helyeken zárt pénteken. Előbb negyedik, majd a második edzésen ötödik helyen végzett.

Azonban akárcsak Hülkenberg szerint, Sainznak is az a meglátása, hogy nem a Renault lépett ekkorát előre, hanem a többiek nem találták eddig a megfelelő beállításokat, így nem tartja valószínűnek a spanyol, hogy az időmérőn is ilyen jó pozíciót tudnának szerezni.

Sainz szerint inkább a többiek gyengélkednek


„Az, hogy harmadikok vagyunk, elég nagy meglepetés mindannyiunk számára. De szerintem inkább csak arról van szó, hogy a Mercedes és a Ferrari többet szenvedett, mint általában, nem pedig arról, hogy mi lennénk ennyire gyorsak. Mindössze 1 tizeddel vagyunk a Toro Rosso és a Force India előtt, de 1,2 másodperc a hátrányunk a Red Bullokhoz képest. Szóval úgy gondolom, inkább a többieknek köszönhetjük, hogy jelenleg itt állunk, nem magunknak.”

„Mindemellett azért jó érzés a gyári Renault-t és a Renault-motoros autókat ennyire előkelő helyen látni. A srácok rengeteget dolgoznak – még az év ezen szakaszában is -, hogy bebiztosítsuk a negyedik helyet a konstruktőri bajnokságban. De mondom, a mai eredmények félrevezetőek. Naiv dolog lenne azt gondolni, hogy vasárnap majd a harmadik rajtkockából indulunk. Én mindig optimista vagyok, de ma nagyon sokat szenvedtek a többiek a gumikkal. Ha ezt megoldják, kényelmesebb helyzetben lesznek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: