DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Verstappen: Még a cipőm is kilyukadt, úgy nyomtam

Max Verstappen elnyerte a szurkolók elismerését az USA Nagydíjon mutatott teljesítményével, hiszen a 18. helyről indulva ért célba a 2. helyen, az egyik Ferrarit és mindkét Mercedest megelőzve.

Az időmérő edzés első szakaszának végén ráhajtott egy hurkára, amely a rázókövek szélére volt rászerelve, hogy ne szélesítsék ki a pályát a pilóták, a Red Bull jobb hátsó felfüggesztése azonban kitörött, így Verstappen már a Q2-re nem tudott kihajtani. Ezután még váltót is kellett cserélni a holland autójában, aki így csak a két Toro Rosso elől rajtolhatott, a 18. pozícióból, a futamot mégis a 2. helyen zárta.

„Nagyon boldog vagyok. Nagyszerűen kezeltük a versenyt, a legjobbkor hoztuk meg a legjobb döntéseket, és annak is örülök, hogy a szuperlágyakon be tudtam fejezni a versenyt. Nehéz dolgom volt, hiszen Kimi előttem haladt, Lewis pedig közvetlenül mögöttem, így örülök, hogy be tudtam hozni az autót” – mondta el Verstappen a verseny után.



Max Verstappen annyira igyekezett a futam során, hogy még a cowboy-mintás cipője is kilyukadt: „Olyan keményen nyomtam, hogy még a cipőm is tönkrement. Teljesen elhasználódott, még néhány kör és már a lábujjammal nyomtam volna a gázpedált.”

„Kicsit váratlanul ért, hogy a második helyen végeztem. Jó volt a rajtunk, aztán az első körünk is nagyszerűen sikerült. Nem sokára már a 4. helyen találtam magam, aztán egy jól időzített kiállással megelőztük Valtterit is. Ezután már megvolt a tempóm ahhoz, hogy kövessem az élen autózókat.”

„A végén megtámadhattam volna Kimit a győzelemért, de túlságosan elhasználódtak a szuperlágy abroncsaim. Mikor Lewis megtámadott, már nagyon rossz állapotban voltak a gumik. Blokkoltak is a kerekek a 12-es kanyarban, de szerencsére már Lewis abroncsai sem voltak a legjobb állapotban, így meg tudtam tartani a pozíciót. Örülök, hogy a második helyen végeztem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: