DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Claire Williams: Kubica fantasztikus csapattárs lenne Russellnek

Robert Kubica azon terjedelmes lista egyik versenyzője, amelyről a Williams kiválasztja majd, hogy ki legyen az újonc George Russell csapattársa 2019-ben. A csapatfőnök Claire Williams most a lengyelt dicsérte.

Robert Kubicát a közvélemény már 2018-ra is nagyon szerette volna a Formula-1-ben látni, erre pedig a Renault-s teszt után a Williamsnél volt a legjobb esélye. A patinás, most már viszont évek óta szenvedő istálló végül az újonc Szergej Szirotkint választotta a második évét kezdő Lance Stroll mellé.

A lengyel nem adta fel, a hírek szerint pedig 2019-re is jó esélye van arra, hogy évek után visszakerüljön a száguldó cirkusz körforgásába, és nem csak tesztpilótaként - Kubica most is ott van a Williams azon listáján, amelyről kiválasztják George Russell csapattársát. Ezen egyébként ott van a Force Indiától kiszoruló Esteban Ocon is, vele kapcsolatban azonban a pénzügyek miatt nem olyan egyszerű a helyzet, ha a Williams szerződtetni akarja, ráadásul a francia csak egy évre írna alá.

00118015_779



„Van egy rövid listánk a második versenyző kilétével kapcsolatosan, ezt folyamatosan értékeljük” - mondta el Claire Williams csapatfőnök. „Ez a folyamat néhány hete már zajlik, ugyanis szerettünk volna szigorúan adatok alapján dönteni, és a lehető legjobb versenyzőt megszerezni. Ez zajlik tehát most. Ezen a listán természetesen ott van Robert is, valamint még néhány, szintén rendkívül tehetséges versenyző.”

Williams nagyra tartja Kubicát. „Kiváló munkát végzett a csapatnak idén és biztos vagyok benne, hogy nagyszerű csapattársa lenne George-nak. Egyelőre viszont még nem állunk készen arra, hogy döntést hozzunk. Több beszélgetést le kell még folytatnunk a csapaton belül és magukkal a versenyzőkkel is.”

Vajon ez a döntési procedúra is addig tart, mint amikor legutóbb Szergej Szirotkin mellett tették le a voksukat? „Igen, elképzelhető. Rengeteg tényezőt figyelembe kell vennünk a döntés meghozatalához. Szponzori szempontból is nagyon korán van még. Dolgozunk rajta, de nem akarjuk sürgetni ezt az egészet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: