DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Csak feltétellel menne a Williamshez Ocon

A jelenlegi sereghajtó a francia pilóta egyetlen esélye az F1-ben maradásra. Ő azonban 2020-ban már topcsapatban versenyezne, ezért Russell-lel ellentétben nem akar több évre aláírni.

Az angol nyelvű Formula-1-es sajtó beszámolója szerint esély van rá, hogy jövőre George Russell és Esteban Ocon párosával álljon rajthoz a Williams. A fiatal pilótákkal tehetségből nem lenne probléma a grove-i istállónál, a probléma más jellegű: idén Lance Stroll és Szergej Szirotkin rengeteg szponzorpénzt szállított a csapathoz, Russell leigazolásába viszont a hírek szerint nem szállt be anyagi támogatással a Mercedes, és Ocon mögött sem áll erős tőke. Ráadásul a Williams pénzelését a szezon végén a főszponzor Martini is befejezi.

Az Autosport lap úgy tudja, a Williams jelenleg azon dolgozik, hogy új szponzorokat szervezzen be, ez pedig lehetővé tegye, hogy a második versenyző kiválasztásánál ne kelljen pénzügyi szempontot figyelembe venni – azaz Ocon kaphassa a helyet. A francia versenyző utolsó esélye a Williams, mégis van egy kritériuma.



„Ő (Russell) szintén a Mercedes juniorprogramjának a tagja, a csapathoz pedig több évre szerződött le. Nekem nincs szándékomban sok évre aláírni” – mondta Ocon. A 22 éves francia abban bízik, hogy két év múlva már egy topcsapatnál lesz lehetősége, ezért inkább kihagyná a következő szezont, mint hogy hosszabb időre elkötelezze magát a középmezőnyben. „Jó lehetőségeket látunk 2020-ra, remélhetőleg fényes a jövő számomra. Ezért nem akarok igazán több évre senkivel sem szerződni.”

Az Autosport szerint Williamsnél esélyes még Szergej Szirotkin, annak függvényében, hogy támogatója, az orosz SMP Racing tovább fizeti szereplését, valamint a 10 millió dolláros szponzorcsomagra szert tevő Robert Kubica.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: