DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Leclerc felfedte eddigi sikereinek titkát

Charles Leclerc viharsebességgel tört előre a juniorszériákban és húszévesen már a Formula-1-ben debütálhatott, ráadásul egyáltalán nem vallott szégyent. Úgy érzi, megértette a siker receptjét.

Bizonyos fokú önállóságra minden autóversenyzőnek szüksége van, ugyanakkor a fafejűség nem vezethet hosszú távon eredményre. Charles Leclerc már karrierje kezdete, azaz nagyon fiatal kora óta tudja, hogy a fontos tanácsokat érdemes megfogadni, ugyanakkor a belső önbizalom is elengedhetetlen.

Két éve a GP3, tavaly pedig a Formula-2 bajnoki címét söpörte be, ennek, valamint a Ferrari támogatásának köszönhetően az Alfa Romeo-Sauber el is halászta a többi csapat elől és legkevésbé sem bánja döntését. Az ifjú monacói a száguldó cirkuszban is rövid idő alatt gárdája vezérpilótájává vált, kitűnő teljesítménye lenyűgözi a szakembereket.

Kiemelkedő vezetési tudása mellett pedig érettsége is feltűnő, ezt Felipe Massa erősítette meg nemrég, emiatt pedig még a szupertehetségnek kikiáltott Max Verstappen elé is helyezte a rangsorban. De hogyan lehet az ember képes ilyen kiegyensúlyozottan és sikeresen teljesíteni ennyire fiatal korban?

Leclerc az Alfa Romeo-Saubernél is kiválóan vezet


„Egyértelmű, hogy nagy magabiztosságra van szükség, bízni saját magunkban, hogy képesek vagyunk végrehajtani, amit elterveztünk. Egyben nagyon alázatosnak is kell, hogy legyünk és elfogadni, hogy néha változtatnunk kell saját magunkon. Meg kell hallgatni másokat, akik már régóta a sportban vannak” – nyilatkozta Charles Leclerc.

„Mindig is nagyon nyitottan fogadtam bármilyen tanácsot vagy tippet, ami arról szólt, hogy a pályán hol tudnék változtatni a vezetésemen, hol javulhatnék. Szerintem ez sokat segít. Valószínűleg az egyik legfontosabb, hogy másokat meghallgassunk.”

„Egészen különböző emberek mondogatták nekem, hogy ne szálljak el és maradjak a földön és csak a saját munkámmal törődjek. Ez különösen fontos része a versenyzésemnek. A Formula-2-höz képest sokkal komolyabb az érdeklődés irántam, azt gondolhatnánk, rendben, elvégeztem a munkát. Nem ez a helyes mentalitás, ez az egyik legértékesebb tanács, amit kaptam.”

„Nem hiszem, hogy sokat változtatna az alapvető hozzáállásomon az, hogy jövőre már a Ferrarinál versenyzem. Szerintem különböző emberek más-más mentalitással rendelkeznek. Igyekszem kerülni azokat az embereket, akik a sikereim miatt szeretnének a barátaim lenni, de ezt leszámítva nemigen fogok megváltozni” – tette hozzá Charles Leclerc.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: