DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Massa: Leclerc érettebb, mint Verstappen

Bár sok szakértő úgy véli, a Ferrari túl korán dobja a mélyvízbe Charles Leclerc-t, hogy ilyen fiatalon leszerződteti, Felipe Massa úgy véli, nem lesz gond, a Scuderia jól döntött a monacóival.

Négy szezon óta szolgál a Ferrarinál a Sebastian Vettel-Kimi Raikkönen páros, ám a duó jövőre szétválik, az olaszok ugyanis nem hosszabbították meg a finn jégember szerződését. Helyette az egyelőre kiváló tehetségnek mutatkozó Charles Leclerc kapja meg a lehetőséget az élcsapatnál.

A monacói újonc rendkívül fiatal, még csak 21. életévében jár, így talán rizikós lehet a Ferrari elhatározása. Utoljára éppen Felipe Massa leigazolásakor szavaztak egy ifjú tehetség mellett még 2006-ban. A brazil nem is vallott szégyent Michael Schumacher csapattársaként már első évében sem.

Egy képen a múlt és a jelen (Hamilton), valamint a jövő (Verstappen, Leclerc)


Massa egyetért a Scuderia döntésével, szerinte Leclerc már most megérett arra, hogy egy élcsapatnál versenyezzen. „Nagyon jól tették, hogy felhozták Leclerc-t. A tehetségén kívül ugyanis Charles hihetetlen tudatosságról és fegyelemről tett eddig tanúbizonyságot. Véleményem szerint érettebb, mint Max Verstappen” – dicsérte az ifjú monacóit a tavalyi év végén visszavonuló brazil.

„Meg vagyok győződve arról, hogy egy nap világbajnok lesz belőle és Sebastian Vettellel egymást sarkallják majd egyre jobb teljesítményre. Úgy vélem, a Ferrarinak remek párosa van 2019-re” – tette hozzá Massa.

Nincs egyedül ezzel a véleményével a 2008-ban világbajnoki ezüstérmes pilóta. Gerhard Berger szintén ugyanígy döntene. „Charles kitűnő versenyző, bár még csak első évében jár és folyamatosan tanul. Az elején Vettel még előtte lesz, hála a komoly tapasztalatának” – idézi Bergert a Tagesspiegel napilap.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: