DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Szirotkin: A Williams jövőre nagyot léphet előre

Fennállása egyik legpocsékabb szezonját futja a Williams istálló, ám orosz pilótája szerint 2019 jelentősen jobban sikerülhet, mint az idei tömény szenvedés. De vajon ő maga is részese lehet?

2014-ben, a turbókorszak újbóli beköszöntével a Williams-Mercedes kiválóan szerepelt (különösen az előző évhez képest). Felipe Massa és Valtteri Bottas rendre a dobogón végeztek, pole-pozícióval is büszkélkedhetett a brazil és bár versenyt nem nyertek, a gárda az előkelő harmadik helyet csípte meg év végén.

Sajnos lassan, de folyamatosan figyelemmel kísérhettük, ahogy az istálló egyre lejjebb csúszik a rangsorban, ám a tavalyi évhez képest az idei totális katasztrófára sikeredett. Pontot csak elvétve szerez a Williams, többnyire a sereghajtók között kell keresnünk a mezőny legrutintalanabb duóját, Lance Strollt és Szergej Szirotkint.

Utóbbi úgy véli, biztatónak tűnik a 2019-es autó, legalábbis amit eddig tudni lehet róla. De túlságosan magasra sem szeretné tenni a lécet, nehogy ismét csalódnia kelljen. „Nem szeretnék túl optimista lenni, de ha megvalósulnak a 2019-es tervek, akkor jelentősen előreléphetünk. A helyzet jobbnak tűnik, mint tavaly ilyenkor a jelenlegi autóval. Az idő tekintetében is jól állunk, egyértelmű előrelépésre számíthatunk, ami mindig jó dolog” – nyilatkozta Szergej Szirotkin.

2019-ben valóban nagyot lép előre a Williams?


„Ismétlem, nem szeretnék olyat állítani, hogy minden 100%-ban úgy történik majd, ahogy mi akarjuk és azonnal visszatérünk a mezőny első felébe. De annyi biztos, hogy megtanultuk a leckét és a munkánkban komoly fejlődést tudunk felmutatni az idei évhez képest.”

„Minden az autó alapvető megértésén múlik, de ez a folyamat már a versenygép építésekor kezdődik. Ezért tartott ennyire sokáig, hogy pontosan megértsük a problémákat és túlléphessünk rajta. Most már úgy dolgozunk, hogy lehetőség szerint minden problémát elkerüljünk, ami idén sújtott minket, az autó teljesítménye jobb lesz” – tette hozzá Szirotkin.

A Williams éppen ma jelentette be, hogy egyik pilótája az újonc George Russell lesz, a jelenleg a csapatnál versenyző orosz jövője egyáltalán nem biztosított a következő szezonra. Szirotkin azonban reméli, élvezheti a gyorsabb autót is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: