DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton várja a McLaren és a Williams feltámadását

A négyszeres világbajnok nagyon szomorúan veszi tudomásul, hogy a két, egykor szebb napokat látott istálló ennyire lecsúszott a ranglistán. Reméli, hamarosan ismét az élen láthatja a két rivális csapatot.

Évek óta nem igazán rúg labdába sem a McLaren sem a Williams, pedig egykoron olyan pilótákat segítettek világbajnoki címhez, mint Niki Lauda, Ayrton Senna, Alain Prost, Mika Hakkinen, vagy Nelson Piquet, Nigel Mansell, Damon Hill. Idén abszolút mélypontra süllyedt a két gárda, nemegyszer Woking és Grove két-két autója foglalja el a rajtrács utolsó sorait.

A két istálló összeadva 296 futamgyőzelemmel és 36 világbajnoki címmel rendelkezik, most azonban még a pontszerzés is sikernek számít jelenlegi helyzetükben. 2012-ben még mindkét gárda nyert futamot, azóta azonban nem sok babér termett, idén különösen gyengén teljesítenek.

Lewis Hamilton reméli, magára talál a McLaren és a Williams is


Ez még a riválisokat is elkeseríti. Közéjük tartozik a négyszeres bajnok Lewis Hamilton, aki első világbajnoki címét a McLaren-Mercedesszel szerezte 2008-ban. „Sosem rejtettem véka alá azt a véleményemet, hogy nagyon szomorú látni ezt a visszaesést. Amikor gyerek voltam, a Williams nem ott kullogott, ahol jelenleg van.”

„Borzalmas belegondolni, hogy a mezőny legvégén kell keresnünk azt a Williamst, ahol Nigel Mansell és Damon Hill világbajnoki címet szereztek. Ugyanez a helyzet a McLarennél, amely szinte családtagnak tekintett engem, most pedig milyen hosszú ideje kénytelen szenvedni.”

„Őszintén remélem, hogy lassan meglátják a fényt az alagút végén. Remélhetőleg 2021-ben, bárhogy is dönt a Liberty, az segíteni fog nekik (a McLarennek és a Williamsnek is), közben ők is jó munkát végeznek és remek döntéseket hoznak. Ahogy idősödöm, én is jobban belelátok az üzleti életbe, hogy például Toto Wolff hogyan irányítja a szervezést. Azt is világosan látom, hol tudnának félresiklani a dolgok” – fogalmazott Lewis Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: