DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: Raikkönen távozásával nagyot veszít a Ferrari

Lewis Hamilton megkérdőjelezte a Ferrari azon döntését, hogy év végén ajtót mutatnak Kimi Raikkönennek, és helyére a monacói Charles Leclerc-t ültetik be. Szerinte egy fontos versenyzőt veszítenek el.

Az Olasz Nagydíjat követően néhány nappal jelentette be a Ferrari, hogy 2018 végén - újból – befejeződik a csapat és Raikkönen közösen íródó története, és helyére az a Charles Leclerc érkezik majd a Sauberből, aki még csak két hét múlva fogja ünnepelni a 21. születésnapját. Helyét Raikkönen veszi át régi-új csapatánál.

Ez a hír két részre osztotta a rajongókat és a szakértőket. Vannak, akik szerint jó döntés volt a Scudériától ez a lépés, hiszen ideje már a jövőre gondolniuk, ugyanakkor mások szerint Leclerc egyelőre túl fiatal, és Raikkönen különben is megérdemelt volna a teljesítménye alapján még egy esztendőt az olaszoknál. Lewis Hamilton is utóbbi tábort erősíti.



„Nem hinném, hogy Kimi emiatt megváltozik az utolsó néhány versenyre” – idézi Hamiltont a Planet F1. „Ő egy elképesztően profi és fantasztikus versenyző. Ezután is ő marad az egyik kedvencem, és meggyőződésem, hogy a Ferrari egy nagyon fontos pilótát veszít el ezzel. Egyszerűen nem értem a döntésüket.”

Megkérdezték a Mercedes négyszeres világbajnokát arról is, hogy amennyiben Toto Wolff hozna egy olyan döntést, amely nem nyerné el a tetszését, kifejtené-e neki ezzel kapcsolatos álláspontját: „Megvan köztünk a bizalom. Ha Toto valami őrült ötlettel állna elő, minden bizonnyal előbb megvitatnánk azt. Megkérdezném tőle: Toto, biztos vagy te ebben?”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: