DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Oroszországban tesz pilótabejelentést a Toro Rosso

Az időzítés nem véletlenül gyanús: sajtóhírek szerint Danyiil Kvjat Monzában már aláírta szerződését korábbi csapatához. Kvjat, Kubica vagy Giovinazzi egyike lesz a csapat versenyzője – mondta Helmut Marko.

A Formula-1-es szaksajtó értesülései szerint a Toro Rosso egyik jövő évi ülése elkelt: a spekulációnak megfelelően – fiatal tehetség híján – a csapat visszahívja a hányatott sorsú, 2017-ben partvonalra állított és kirúgott Danyiil Kvjatot, aki a jelenlegi idényt a Ferrari szimulátorpilótájaként teljesíti. A bejelentést két hét múlva, Kvjat hazájában, az Orosz Nagydíjon várják.

„A Toro Rosso versenyzője lesz jövőre. A szerződést aláírták” – mondta Robert Doornbos, a korábbi F1-es a holland Ziggo Sport Totaalnak. Honfitársa, a Formula-2-es Nyck de Vries is elárulta, miket látott, miközben nyitott szemmel járt-kelt a paddockban: „A szerződéseket a szombati napon írták alá Monzában. Ott voltam egész hétvégén.”



A Red Bull tanácsadójának, Helmut Markónak azt a kérdést tették fel: Danyiil Kvjat, Robert Kubica vagy Antonio Giovinazzi valamelyike lesz a Toro Rosso jövő évi versenyzője? Az osztrák válasza így hangzott: „Egyik közülük. Majd elmondom Szocsiban.”

Sajtóhírek szerint Kvjat már közölte is a Ferrarit, hogy elhagyja a csapatot a szezon végén. Az orosz pilóta 2014 és 2017 között 74 F1-es nagydíjon vett részt, miután pedig megalázó módon rúgták ki az USA Nagydíjon, kevesen gondolták, hogy valaha versenyezni fog újra a Red Bull valamelyik csapatánál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: