DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A McLaren beajánlotta Vandoorne-t a Toro Rossónak

Szerinte a belga egy kiváló F1-es pilóta és bár ők most Lando Norrisra szavaztak, attól még Vandoorne-nak helye van a sportágban - ha ő irányítaná a Toro Rossót, azonnal leigazolná.

A McLaren ugyan nem tartott igényt Stoffel Vandoorne szolgálataira a 2019-es szezont illetően, egy rivális csapatnak azért beajánlotta a belgát: Zak Brown, a wokingiak vezére szerint a pilótahiánnyal küzdő Toro Rosso számára ideális választás lenne Vandoorne. A faenzaiaknak annyira nincs kihez nyúlni a saját utánpótlásban, hogy az előbb lefokozott, majd kirúgott Danyiil Kvjat lehet náluk az egyik befutó Pierre Gasly távozása után - Brendon Hartley maradása sem biztos, de a kényszer nagy úr...

"Egyértelműen úgy gondolom, hogy Stoffelnek helye van az F1-ben és ha én irányítanám a Toro Rossót, ahol van két üles ülésem, egy szempillantás alatt betenném őt az egyikbe" - mondta Brown az Autosportnak. "Stoffel kiemelkedő autóversenyző, mi most a jövőt néztük és Lando a jövő sztárja. Azonban szerintem egy más környezetben Stoffel többet tudna magából kihozni egy jobb autóval" - magyarázta a helyzetet.

vand



"Szerintem nagyon rossz autónk volt az elmúlt két évben. Ehhez egy olyan pilóta, mint Fernando, gyorsabban tudott alkalmazkodni a sok tapasztalata miatt, de Stoffel közel volt hozzá és ahogy Fernando is mondta, közelebb, mint néhány korábbi csapattársa. 2016-ban impresszív volt a bemutatkozása, de 2017-ben rögtön szabadedzéseket veszített és nem vagyok benne biztos, hogy valaha is esélye volt igazán megszoknia mindent" - folytatta Brown.

Azt is hozzátette, hogy mindenben segítik Vandoorne-t a továbbiakban: reméli, hogy marad az F1-ben, mert megérdemli, de ha nem, akkor a McLaren családban maradva versenyezhet más szériában - nem mondta ki, de úgy tűnik, hogy itt az IndyCarra gondolt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: