DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Alonso: Visszaléptünk a megbízhatóság terén

Fernando Alonso elég jól teljesített az Olasz Nagydíjon, hiszen a pontszerző helyeken haladt, egészen addig, míg meg nem állt alatta a McLaren. A spanyol csalódottan értékelte a történteket.

Második nullázása ez a kétszeres világbajnoknak: Belgiumban Nico Hülkenberg vétette el az első kanyarban a féktávot, és a spanyolnak ment, Monzában pedig a technika nem volt Alonsóval.

A McLarennél nem voltak valami optimisták a hétvége előtt, a spanyol klasszis mégis az első tízben haladt, amikor műszaki hiba lépett fel autójában: „Sajnálatos, mert a pontszerző helyeken voltunk. A megbízhatóság terén úgy tűnik egyet visszaléptünk. Nagyon korán elkezdtem érezni néhány gyújtáskihagyást a motorban, valami történt a hetes vagy a nyolcas kanyarban. Aztán megpróbáltuk helyrehozni, de ez nem volt lehetséges.”

 alonso-a-monzai-futamrol-2018



„Az autó kikapcsolt, én pedig begurultam a bokszba. Elég szerencsétlen volt ez az utolsó két verseny, különösen a mostani, mivel még pontot is szerezhettünk volna. Határozottan javulnunk kell a hátralévő versenyeken” – kesergett Alonso az utóbbi két versenyen történt balszerencséje miatt.

„Úgy döntöttünk, hogy nem váltunk motort, hogy ne kapjunk büntetést, mert pontokat reméltünk ezeken a futamokon. Most a szezon késői szakaszában kell erőforrást cserélnünk és utolsóként rajtolnunk. Így ez duplán fáj” – tekintett előre a spanyol a nem túl fényes jövőre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: