DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Sajtó: Perez visszatérhet a McLarenhez

Sergio Perez egyike annak a négy versenyzőnek, akit esélyesnek tartanak arra, hogy jövőre Carlos Sainz csapattársa legyen a McLarennél, akiknél így egy teljesen új pilótafelállás is megvalósulhat.

Noha Perez azt tartja a legesélyesebbnek, hogy marad a Force India pilótája, a Sky Sports értesülései szerint előfordulhat, hogy a 28 éves mexikói visszatér Wokingba. Ugyan a McLaren nem nyilatkozott a jövő évi pilótafelállásáról, a Sky tudni véli, hogy négy lehetséges befutó van a McLaren másik ülésére: Stoffel Vandoorne, Lando Norris, Esteban Ocon és Sergio Perez.

Perez még 2013-ban versenyzett a McLarennél, amikor is Lewis Hamilton pótlására érkezett Wokingba, azonban egyetlen szezon után dobták a mexikóit. Azóta viszont a Force India pilótájaként szinte újjászületett, 2014 óta ötször állt dobogón, ami megsüvegelendő teljesítmény egy középmezőnyhöz tartozó autóval, tavaly pedig a hetedik helyen végzett a bajnokságban, ami nevezhető az „alsóház” bajnoki címének.



Az egyik legesélyesebb versenyző alighanem Lando Norris arra, hogy átvegye Stoffel Vandoorne helyét jövőre, aki egyébként a csapat jelenlegi teszt- és tartalékpilótája, Belgiumban pedig részt vehetett az első szabadedzésen és Olaszországban is meg fogja kapni az egyik McLarent pénteken.

Perez jelenlegi csapattársa, Esteban Ocon is szóba jött, mint lehetséges McLaren pilóta, hiszen a Lawrence Stroll által megmentett Force India könnyen lehet, hogy az üzletember fiát fogja alkalmazni hamarosan, így itt annyira bonyolult és kiszámíthatatlan a helyzet, hogy ebbe inkább bele sem kezdenénk. Annyi biztos, hogy több tehetséges pilóta is lesz, aki jövőre (is) ülés nélkül fog maradni, de hogy kik lesznek azok, azt még megjósolni is nehéz lenne. Viszont hely még akad bőven, így nincs még minden veszve senki számára sem, igaz a legtöbb csapatnál azért valószínűsíthető a jövő évi pilóták kiléte, még akkor is, ha egyelőre nem erősítették meg.

A 2019-es pilótafelállás jelenleg:

Mercedes Lewis Hamilton Valtteri Bottas
Ferrari Sebastian Vettel ?
Red Bull Max Verstappen Pierre Gasly
Renault Daniel Ricciardo Nico Hülkenberg
Haas ? ?
Force India ? ?
McLaren Carlos Sainz ?
Toro Rosso ? ?
Sauber ? ?
Williams ? ?
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: