DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Mercedes ismét a gumikkal szenved

Erősen nyitotta a Ferrari a Belga Nagydíj első napját, legnagyobb riválisuk, a Mercedes ott van a nyomukban, de ismét nem lehet maradéktalanul elégedett egy visszatérő probléma miatt.

Nem kerültek messze az olasz gárda autóitól az Ezüstnyilak, de intő jel lehet, hogy a pénteken rendre gyengén szereplő Ferrari ezúttal az első és a második szabadedzésen is az élen végzett. Mindkét alakulat továbbfejlesztett motorral készült a hétvégére, de arra még várni kell, kinek mekkora előnyt hozhat az erőforrása.

Toto Wolff így értékelte a pénteket: „Eléggé vegyesen sikerült. Azt gondolom, hogy az egykörös tempónk rendben van, ami nagyon szoros volt a Ferrarival. Jól teljesítettünk a lágy gumikon, de ez kevésbé igaz a közepes abroncsokra.”

 wolff-spa-pentekrol



A Mercedes csapatfőnöke szerint a következő miatt is nagyon fontos a továbbfejlesztett erőforrás az előttünk álló két hétvégén: „Ez a harmadik motorunk, ami nagyon fontos, mert most két erőforrást igénylő pálya következik, mivel Spa után Monzába megyünk. Léptünk egy keveset, de csak az időmérőn fog kiderülni, milyen mértékűt.”

„Láttuk már, hogy tudunk fejlődni, azt viszont nem tudhatjuk, hogy a Ferrari mit ért el. Ez csak a Q3-ban fog kiderülni” – fejezte ki aggodalmait az osztrák szakember.

Wolffot végül nyári szünetéről kérdezték: „Jó volt egy kicsit a családdal lenni, de a Force India-ügy egy kissé elfoglalttá tett a nyáron.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: