DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Berger azonnal látta Vettel tehetségét

Amikor Sebastian Vettel bemutatkozhatott a Formula-1-ben, még húszéves sem volt. A Toro Rosso akkori főnöke, Gerhard Berger egyből látta, hogy a fiatal német sikeres lesz az F1-ben.

Az egykori Formula-1-es versenyző nem is lőtt mellé, az első, feltűnő részsiker után (futamgyőzelmet szerzett a gyenge Toro Rossóval 2008-ban) már a Red Bull színeiben egy ezüstérem után zsinórban négy világbajnoki címet zsebelt be, most az ötödikért harcol a Ferrariban.

Az osztrák, aki többek között Ayrton Sennával is egy csapatot alkotott három éven át a McLarennél, igencsak megismerte Vettelt a Toro Rossónál töltött másfél esztendő során és az ifjú versenyző már egészen fiatalon profi hozzáállással rendelkezett, ennek köszönheti későbbi sikereit.

„Amikor hozzánk került, tizennyolc vagy tizenkilenc éves lehetett, de úgy gondolkodott és úgy dolgozott, mint egy harminc éves. A többi fiatal, mint például Vitantonio Liuzzi, vagy még inkább Scott Speed időnként csak álltak és néztek rám, hogy ’Te meg miről beszélsz?’. Fogalmuk sem lehetett, milyen 210 nagydíj tapasztalattal rendelkezni” – nyilatkozta Gerhard Berger.

Vettelnek köszönhetően a Toro Rosso előbb szerzett futamgyőzelmet, mint a Red Bull


„Vettel azonban minden információt magába szívott, nagyon jól megszűrte és csak a jó és hasznos dolgokat tartotta magában. Állandóan versenyezni akart, tapasztalatot gyűjteni, hogy egyre jobb lehessen. Már abban az időben rendkívül érettnek mutatkozott, látható volt, hogy sikeres versenyző válik belőle” – emlékezett vissza Berger.

Bár az utóbbi két évben több ízben is láthattunk feltűnő hibákat Vettel versenyzésében (leginkább az idei Német Nagydíjon), emiatt Lewis Hamilton kényelmes előnnyel vezet az összetettben, mégis most van az egyik legjobb esélye a német pilótának begyűjteni pályafutása ötödik bajnoki címét, mert a Ferrari idén elképesztően erős csomaggal jelentkezett.

Kimi Raikkönennel évek óta remek csapatot alkotnak a Scuderiánál és az olasz sajtó biztos benne, hogy a finn már újra aláírt, így 2019-ben is együtt versenyezhetnek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: