DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: Több kell a Ferrari megveréséhez

Lewis Hamilton vezeti a világbajnoki pontversenyt, de az olasz gárda teljesítménye láttán nem lehet nyugodt. A brit is érzi, hogy még a tavalyinál is nehezebb dolga lesz, ha meg akarja védeni címét.

2017-ben is látványos volt a Ferrari fejlődése, de a jelenlegi forma még azt a szezont is túlszárnyalhatja. Lassan kijelenthetjük, hogy az olasz gyártóé a legerősebb motor a mezőnyben, és azt is, hogy túlléptek az évek óta domináló Mercedes erőforrásán.

Lewis Hamilton elismeri, hogy már nem az övé a legerősebb autó a mezőnyben: „Egy olyan csapat ellen versenyzünk, ami most gyorsabb nálunk. Tavaly elég kiegyensúlyozott volt a helyzet, mivel egyik hétvégén mi, a másikon pedig ők bizonyultak gyorsabbnak. Ebben a szezonban viszont inkább nekik áll a zászló.”

 hamilton-vettel-es-a-ferrari-legyozeserol



A brit pilóta 24 ponttal vezet Sebastian Vettel előtt, de ez nagyon csekély különbség a szezon felénél, eddig pedig a Ferrari tűnt jobbnak. A Mercedes versenyzője is érzi, hogy több kell tőlük, mint a szezon első felében: „Túlteljesítés kell tőlünk a versenyhétvégéken és többet kell kihozni magunkból azokon a helyszíneken, ahol nem vagyunk elég gyorsak. Nyomás van rajtunk, hogy minden egyes millimétert ki tudjunk használni, ami most jobban számít, mint valaha, ha a végén első szeretnék lenni.”

Hamilton szerint kettejük között a lélektani harc is dönthet a bajnoki címről: „Végül hatalmas nyomás lett úrrá rajtunk tavaly egy bizonyos ponton, ami most még nagyobb lehet, így a legkisebb hibák is nagyon sokba kerülhetnek. Azok pedig még több bakit generálnak, de ez minden sportban így van. Az utolsó lövés vagy szerva a legfontosabb egy ilyen intenzív csatában.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: