DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bombahír: Ricciardo távozik a Red Bulltól - hivatalos

Hiába tűnt úgy, hogy már eldőltek az érdemi dolgok, hivatalos közleményt adott ki a csapat, melyben tudatja, hogy az ausztrál versenyző a 2018-as szezon végén távozik és máshol folytatja pályafutását.

Nemrég számoltunk be a Daily Mail információiról, melyek szerint Daniel Ricciardo a Renault-hoz igazol az év végén, majd percekkel később megérkezett a Red Bull hivatalos közleménye is: az istálló tudatja mindenkivel, hogy az ausztrál versenyző távozik a csapattól és máshol folytatja pályafutását. 

ricciardo_3



"Maximálisan támogatjuk Daniel döntését, mely szerint elhagyja az Aston Martin Red Bull Racinget és sok sikert kívánunk neki a továbbiakban. Szeretnénk neki köszönetet mondani azért, amit a csapatért tett, mióta 2014-ben csatlakozott hozzánk. A legkiemelkedőbb pillanatok természetesen a győzelmei (hét) és dobogós helyezései (29) voltak, amiket eddig elért velünk" - mondta Christian Horner csapatfőnök.

"Most folytatjuk a meglévő opcóink kiértékelését, mielőtt eldöntjük, hogy ki lesz Max Verstappen csapattársa a 2019-es szezonban. Közben pedig van még hátra kilenc futam az idei évből és maximálisan arra koncentrálunk, hogy mindent kihozzunk belőlük Max és Daniel számára" - tette hozzá Horner.

Ricciardo 2008-ban csatlakozott a Red Bull juniorprogramjához, két évet versenyzett az F1-ben a Toro Rossónál, majd 2014 óta tagja az első csapatnak.

FRISSÍTÉS: Az is eldőlt, hogy Ricciardo a Renault-nál folytatja

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: