DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel nem neheztel Bottasra

Silverstone-ban Kimi Raikkönen ment neki hátulról Lewis Hamiltonnak, a Hungaroringen Bottas tette ugyanezt Vettellel. A német azonban nem neheztel, versenybalesetnek fogja fel az esetet.

Amikor a Brit Nagydíj első körében Kimi Raikkönen kiforgatta Lewis Hamiltont a hármas kanyarban, rengetegen (köztük a verseny utáni megjegyzéseik alapján Lewis Hamilton és Niki Lauda is) szándékosságra gyanakodtak, hogy a Ferrari kettes számú versenyzője így kapcsolja ki a győzelemért vívott harcból a legnagyobb riválist.

Többen már akkor megjósolták, hogy még az idei évben megtörténik a fordítottja, amikor a Mercedes kettes számú versenyzője (bár a Mercedes tagadja, hogy lenne náluk ilyen) megy majd neki a Ferrari vezérpilótájának. Nem kellett sokat várnunk erre, a Magyar Nagydíj hajrájában ugyanis a kopott gumikkal szenvedő Valtteri Bottas hátulról nekiment Vettel autójának.

Vettelnek óriási szerencséje volt, hogy nem kapott defektet, nem sérült súlyosan a diffúzor és más alkatrészek sem és még a pályán is tudta tartani a vörös autót. A négyszeres világbajnok német nem haragszik finn vetélytársára az ütközés miatt, szerinte versenybaleset volt, ami azért történt, mert a Mercedes-pilótának nem volt már elég tapadása.

Vettel nem érzi, hogy bármi szándékosság lett volna Bottas manőverében


„Természetesen azonnal éreztem, hogy hátulról nekem jött valaki. Nem nagyon tudott akkor már hova menni, nem hibáztatom azért, hogy ütköztünk. Szerintem már semmi tapadása nem volt, amikor ilyen közel vagyunk valakihez, nehéz lefékezni az autót. Nem is sikerült Valtterinek, így összeértünk” – idézte vissza a kisebb balesetet Sebastian Vettel.

„Előtte már egyértelműen éreztem, hogy gyorsabb vagyok és a hátsó gumijaim sokkal jobb állapotban vannak. Az egyes kanyarban a belső ívet választottam, a DRS segítségével pedig kényelmesen elmentem mellette a kettes kanyarig. Annak tudatában, hogy már sikerült az előzés, semmiképpen sem akartam elmérni a második kanyart. De amint fékezni és kanyarodni kezdtem, éreztem az ütést hátulról.”

„Belenéztem a tükörbe és láttam, hogy ott van Valtteri, de szerencsére meg tudtam fogni az autót és mázlim volt, hogy nem kaptam defektet. A csapat egyből a fülemre szólt, hogy jól néznek ki a gumik. Néha furcsa érzésem volt, de a leintésig jól működött az autó” – emlékezett vissza Vettel.

A versenyt sérült első szárnnyal folytató Valtteri Bottas néhány körrel később sokkal durvábban nekiment Daniel Ricciardónak is, azért viszont már büntetést kapott utólag. Igaz, ugyanúgy megtarthatta ötödik helyezését.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: