DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Norris Alonsóékat nézve nőtt fel

Lando Norris, a McLaren junior programjának tagja jelenleg az F2-ben versenyez, és közel került ahhoz, hogy 2019-ben csatlakozhasson az F1 mezőnyéhez, ahol akár egykori kedvenc csapata is szóba jöhet.

A wokingi alakulat vezetősége ugyanis a hungaroringi hétvége szombati sajtótájékoztatóján elmondta: kér ülés is szabad a csapatnál. Fernando Alonsót nehéz lesz ilyen teljesítménnyel meggyőzni a maradásról, Stoffel Vandoorne-t pedig a Renault-val hozták szóba a hetekben, bár a belga pilóta is támogatását érezheti a McLarennek.

Lando Norris a wokingiak kötelékében van, de a Toro Rosso is szeretné megszerezni, mivel az olaszok nincsenek megelégedve Brendon Hartley teljesítményével. A fiatal brit jelenleg a második az F2-ben, és mostanában nem úgy megy neki, ahogy kellene, de elmondása szerint sokat tanult érzelmei kezeléséről:

„Megtanultam, hogy ne legyek annyira a padlón, amikor rosszul mennek a dolgok, mivel néha semmit nem tud tenni az ember ellene. Régen az ellenkezője voltam, mert ilyenkor mindig dühös lettem. Néha jobb és néha rosszabb, azt mindenesetre megtanultam, ha rossz, akkor sincs vége a világnak.”

 norris-alonsoekrol-2018-2



„Van úgy, hogy nem megy, és elégedetten távozok, mert tudom, hogy javulhatok, néha viszont mindent borzasztónak gondolok, és úgy vélem, nem vagyok elég jó. Ekkor magamra vagyok a legdühösebb” – magyarázta Norris.

A fiatal brit elárulta, melyik istállóért volt odáig gyerekkorában: „Kiskoromban Lewist és Fernandót néztem a TV-ben, a kedvenc autóm pedig a McLaren volt a krómszínben és a fluoreszkáló narancsban. Ők voltak az első csapat, akiket mindig is kedveltem és támogattam.”

Norris a következővel zárta interjúját: „Nagy kihívást jelent, amikor csatlakozik az ember, és nagyon sokat kell segíteni a csapatnak az autó fejlesztésében. Ha sikerül jó munkát végezni, a győzelem is édesebb utána. Ha már két éve ott van az ember egy csapatnál, és a harmadik vagy a negyedik szezonban sikerül nyerni, az hatalmas sikert jelent neki és a csapatnak is egyaránt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: