DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Leclerc megint lenyűgözően ment

Már szinte menetrendszerűen kitűnő teljesítményt nyújt Charles Leclerc, nem is lehet nem odafigyelni rá. A Sauber pilótája Silverstone-ban is a legjobb tízben végzett, a Ferrari is segítette.

A napokban Frederic Vasseur, a svájci istálló főnöke is elismerte, hogy a legújabb fejlesztésű Ferrari-motoroknak nagy szerepük van a gárda felemelkedésében. Ezt egészítette ki Charles Leclerc saját, kiemelkedő tehetségével Silverstone-ban is, ennek eredményeképpen a kilencedik rajtkockából indulhat a Brit Nagydíjon.

Eredményének értékét növeli, hogy amíg csapattársa, Marcus Ericsson a Q2-ben már egyetlen versenyzőt sem tudott megelőzni és a 15. pozícióban zárt, a fiatal monacói a kvalifikáció döntő szakaszába is tovább tudott jutni, összességében hat tizedet vert tapasztalt svéd kollégájára.

Talán mondani sem kell, Leclerc rettentően elégedett újabb remek produkciójával. „Délelőtt már kitűnően sikerült a harmadik szabadedzés is. Azt gondoltuk, akár már a Haast is legyőzhetjük, de riválisunk az időmérőre tudott újítani, így nem sikerült elkapnunk őket” – nyilatkozta Charles Leclerc.

Leclerc Silverstone-ban is meghökkentően jól megy


„Végül a kilencedik helyen végeztem, egy újabb Q3-as részvétel után, elképesztően szuper érzés. Nagyszerű az egész istálló számára, erős csapatmunka eredménye ez a siker. De most már a versenyre összpontosítunk, ugyanígy dolgozunk tovább, hogy vasárnap is jó eredménnyel zárjunk.”

„Nehéz lesz, a pálya agresszíven bánik az abroncsokkal, ezért arra számítok, hogy sokan már az elején gumikímélésbe kezdenek. Megpróbáljuk a legjobbat kihozni magunkból, ami remélhetőleg egy erős pontszerző helyet jelent” – tekintett előre Charles Leclerc.

Bár Jacques Villeneuve szerint nem jó ötlet Leclerc szerződtetése a Ferrarihoz, az utóbbi két hónapban egyre inkább meggyőző az újonc monacói, hogy megérdemli a helyet a nagycsapatnál is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: