DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Raikkönen sem lelkesedik az új DRS zónáért

A Ferrari biztatóan kezdte a pénteki szabadedzéseket, különösen Sebastian Vettel volt elemében. Finn csapattársa szerint az új aszfaltréteg furcsa, a speciális DRS szakasz pedig felesleges.

Sebastian Vettel rögtön a pénteki szabadedzéseken elkapta a fonalat, az FP2-n a leggyorsabb időt autózta, ráadásul ő maga is elégedett volt a gyakorlásokkal és a teljesítménnyel. Kimi Raikkönennek ennyire nem ment jól, de a veterán finn is azt érzi, hogy újításaik beválnak, jobb lett a Ferrari.

„Teljesen normális pénteki nap volt. Különböző dolgokat próbálgattunk és tanultuk az újraaszfaltozott pályát, amennyire csak lehetséges. Biztos, hogy még jócskán maradt hátra munkánk, de eddig azt mondhatom, hogy minden rendben van” – nyilatkozta a fél másodperc lemaradással negyedik helyen végzett Kimi Raikkönen.

Kimi Raikkönen szerint is jók az újítások, de még van hova javulni


„Az új aszfaltréteg több helyen is hepehupássá tette a pályát, de a teljes felület miatt rezonál az egész autó. Ez így kicsit vicces, de összességében jobb, mint volt. A pályán több remek rész is van és az új aszfalttal egyértelműen javult a tapadás.”

„Nem tudom, hogy az új DRS zóna plusz előzési lehetőséget teremtett volna, szerintem ez attól függ, mit enged meg a versenyautónk. Az edzések során én mindig zártam a hátsó szárnyat, szerintem túl nehéz kanyar ahhoz, hogy nyitva tartsam, ráadásul nem okoz nagy különbséget a köridőben. Meglátjuk, hogy alakul szombaton. Az új alkatrészeink remekül beválnak, jó érzés vezetni az autót” – tette hozzá Raikkönen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: