DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Vettel: Elkaptuk a fonalat

Remekül zárta a pénteki napot a Ferrari, Sebastian Vettel ugyanis a második szabadedzésen a leggyorsabbnak bizonyult. Még jobb hír a német pilóta rajongóinak, hogy ő maga is elégedett.

Nem igazán megszokott 2018-ban, hogy egy pénteki napot a Ferrari, különösen Sebastian Vettel zár az élen, inkább szombatra szokott a Scuderia beleerősíteni. Ezért igazán biztató az olasz csapatért szurkolóknak, hogy a második szabadedzésen magabiztos teljesítményt nyújtva végzett az élen a négyszeres világbajnok német.

A világbajnokságot jelenleg egyetlen ponttal vezető Vettelt egy új padlólemez is segítette, a jelek szerint valóban beválik a fejlesztés. Mindenesetre remekül rakta össze a pénteki gyakorlás 180 percét az éllovas. Az a pletyka sem zavarta meg a csapatot, miszerint a Ferrari húszmillió dollárt fizetett a Juventusnak, hogy segítsen megszerezni Cristiano Ronaldót.

Eddig a Ferrari szája íze szerint alakul a brit hétvége


„A mai nap kiválóan zajlott, semmilyen problémánk nem adódott. A beállítások terén is nagyot léptünk előre. Elkaptuk a fonalat és remélem, ez a lendület a teljes hétvégén kitart. Silverstone remek pálya és ha még jól is tudunk menni, az megduplázza az élvezetet” – nyilatkozta Sebastian Vettel a Speedweek.com szakoldalnak.

„Minden új alkatrészünk jól muzsikált, így az autó egyensúlyát már az első pillanattól kitűnően belőttük, ez hozta meg ma az előnyt, hogy a pénteki legjobb időt megfuthassam. Ennek ellenére szombaton egy nagyon erős Mercedest várok. Remélem, elég erősek vagyunk ahhoz, hogy az Ezüst Nyilaktól elvehessük a csillogást.”

„Idén többször is nagyon nehéz pénteki napot zártunk, ezúttal azonban minden gond nélkül zajlottak az edzések, az eredményt pedig látjuk. De még mindig csak egy pénteki napról beszélünk, pontosan tudjuk, hogy szombatra sok minden változhat” – tekintett előre Sebastian Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: