DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Főnöke sem tudja még, mihez kezd Alonso 2019-ben

A McLaren első embere, Zak Brown sem tudja még, mihez kezd 2019-ben Fernando Alonso, és csak reménykedni tud abban, hogy a kétszeres világbajnok marad a McLarennél. Kérdés, hogy az F1-ben vagy az IndyCarban.

Rég voltak ennyire hangosak azok, akik azt pletykálják, Fernando Alonso távozhat a Formula-1-ből az év végén. Persze Alonso és a csapat nem győz cáfolni ilyenkor, a spanyolok kétszeres világbajnoka például elmondta, már legalább öt éve ez az utolsó szezonja a sajtó szerint, mégis, még mindig itt van. Mindenesetre nem zörög a haraszt-alapon folyamatos táptalajt ad a pletykáknak az is, hogy a McLarennél egyre inkább konkretizálódnak az IndyCar-csapatindítással kapcsolatos tervek.

Sokan arra számítanak, hogy ha a McLaren tényleg benevez a 2019-es IndyCar-szezonra, akkor Alonso végképp átteszi a székhelyét a tengerentúlra, onnantól pedig az ottani versenyekkel fésülné össze WEC-naptárját, nem az F1-gyel. A McLaren első embere, Zak Brown erre a felvetésre (egyelőre legalábbis) nem tudja még a választ, erről az As spanyol sportnapilapnak beszélt a Kanadai Nagydíj után, ahol egyébként Alonso sorozatban másodszor nullázott Monaco után.

02518001_182



„Remélem, a McLarennél folytatja, azt majd meglátjuk, hol...” - utalgatott sejtelmesen Brown az Alonso jövőjét firtató kérdésre válaszolva. „Jól alakultak a tárgyalásaink is Detroitban, több fontos emberrel is beszéltem érdemi dolgokról. Azt viszont szeretném leszögezni, hogy Luis García Abad (Alonso menedzsere - a szerk.) nem ezzel kapcsolatban volt velem, ő más dolgokról tárgyalt.”

A kérdés, miszerint Alonso távozik, tehát évek óta napirenden van, Brown szerint viszont nem azok az okok, amelyekre talán a legtöbben gondolnának. „Fernando még mindig nagyon motivált a versenyzéssel kapcsolatban, viszont az is igaz, hogy az F1-es versenynaptár elég kemény, ahogy az volt az előző években is, Fernando pedig elég régóta itt van már. Nem tudom, mihez kezd jövőre, mindenesetre szerintem marad a McLarennél. Tárgyalunk vele, tavaly is ilyenkor kezdtük ezt, és bár élvezi az F1-et, nagyon frusztrált is amiatt, hogy a bajnokság nem elsősorban róluk, hanem a csapatokról szól. Nagyon tetszik neki az endurance-versenyzés, ezt láthattuk Daytonában is...”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: