DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettelnek Schumacher segített a legtöbbet

Sebastian Vettel rendkívül jó szívvel gondol a hétszeres világbajnok német legendára. Óriási segítség volt neki Michael Schumacher minden, aranyat érő tanácsa, igyekszik a nyomába érni.

A Ferrari jelenlegi, négyszeres bajnok német pilótájára óriási hatással volt egész pályafutása során Michael Schumacher, aki szintén a Ferrarinál vált igazán nagy klasszissá. Ezeket a sikereket próbálja megismételni Sebastian Vettel, aki kifejezetten jó barátságot ápolt mindig is nagynevű elődjével.

Jelenleg Kimi Raikkönennel is igen jó a kapcsolata a Scuderiánál, de Schumacherrel más volt. Már egészen fiatalon megismerhette az akkori leghíresebb versenyzőt, aki rendszeresen tanácsokkal látta el és ezek a tanácsok rengeteget jelentettek Vettel fejlődését és sikereit tekintve.

„Rendkívül hiányzik nekem Michael. Nem kizárólag az elképesztő tapasztalata miatt, de azért is, mert még annál is csodálatosabb és szimpatikusabb ember volt, mint amit az emberek elképzelnek róla” – nyilatkozta Vettel Monte Carlóban.

Vettel és Schumacher mindig is jó barátságban voltak


„Hatalmas tehetséggel és versenyzési ösztönnel rendelkezett, de mindig visszafogottan gondolt arra, mit is ért el már. Akármikor beszélgettem vele, mindig nagyon segítőkész volt. Minden tanácsa fontos volt számomra, különösen karrierje utolsó három és fél évében.”

Bár Vettel érzi, hogy sosem lenne képes megdönteni Schumacher számtalan rekordját, egyetlen dolgot mindenképpen szeretne megismételni, amit nagy elődje tett. „Michael Schumacher hatalmas inspirációt jelentett számomra, de a csúcsait megdönteni nemigen lesz lehetőségem.”

„Amit mindenképpen utánozni szeretnék a pályafutásából, hogy világbajnok akarok lenni a Ferrarival. Tudom, hogy már nyertem négy címet és szerencsésnek is érzem magam” – tette hozzá Vettel, aki reméli, hogy Schumacher sosem adja fel a felépülésért folytatott harcot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: