DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Vettel tarthatja a Ferrarinál Raikkönent

Évek óta téma a veterán finn visszavonulása, különösen a sajtóban, ám Kimi Raikkönen maradna még legalább egy évet. Mivel Vettel is őt szeretné csapattársnak, ennek esélye megnőtt.

Az elmúlt esztendőkben, különösen három éve és tavaly sokan és sokszor cikkeztek arról, hogy a mezőny korelnöke, Kimi Raikkönen visszavonul és ki is érkezhetne a helyére. Végül mindannyiszor alaptalannak bizonyultak a hírek, a Ferrari hosszabbított a jégemberrel.

Csütörtökön egy olyan híresztelés is napvilágot látott, hogy Fernando Alonso érkezhet jövőre az olasz istállóhoz, Barcelonában már titkos tárgyalásokat is folytattak. Ezt az értesülést hivatalos helyről még nem erősítették meg, mindenesetre a rutinos finn jövője állandóan téma a paddockban.

Sebastian Vetteltől is megkérdezték, hogy kit látna legszívesebben csapattársaként. Az utóbbi időszakban ugyanis Daniel Ricciardo mellett komolyan felmerült Charles Leclerc és a héten még Fernando Alonso neve is jelenlegi társa utódjaként.

Vettel és Raikkönen remekül megfér egymással


„Nem én írom alá a szerződését annak, aki a csapattársam és annak sem, aki később lesz. Talán Maurizio Arrivabenét kellene megkérdezniük” – fogalmazott Sebastian Vettel. Lewis Hamilton nem tartja saját magát esélyesnek a Ferrari ülésére, már csak azért sem, mert szerinte Vettelnek vétójoga van arra, ki ülhet a másik autóba.

Ugyanakkor Kimi Raikkönennel szívesen dolgozna továbbra is együtt és ezt nem is titkolja. „Elismerjük egymás tudását és hasonlóak az értékeink. Teljesen saját magam tudok lenni, nincsenek piszkos játékok köztünk, ez pedig nagy nyereség a Ferrari számára”.

„Nincs politika, nincs ellentmondás, nincs széthúzás nálunk. Hogy marad-e Kimi még 2019-ben is? Nem tudom, nem tőlem függ. Ha úgy kérdezik, hogy szívesebben venném-e, ha továbbra is ő lenne a csapattársam és nem más, akkor a válaszom egyértelmű igen” – mutatott rá Vettel. Márpedig ez a válasz jelentősen növeli Raikkönen esélyeit az újabb szerződésre, ráadásul idén sokkal jobb teljesítményt is nyújt, mint tavaly.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: