DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Sajtó: Alonso a Ferrarival tárgyal

Megszokhattuk, hogy szinte hetente jelenik meg új hír Fernando Alonso jövőjével kapcsolatban. A hírek szerint Flavio Briatore minden követ megmozgat, hogy a spanyol újra Maranellóba kerüljön.

Könnyen lehet, hogy csak a spanyol média kívánságműsora került napirendre most Monte Carlóban, de a paddockban és a sajtóban is megjelent a legújabb híresztelés, miszerint Barcelonában titkos találkozót tartott Fernando Alonso és a Ferrari vezetősége. Ennek külön táptalajt adott a McLaren vezérigazgatójának nemrég adott nyilatkozata, miszerint már a wokingiak sem biztosak Alonso maradásában.

A Diario Gol nevű, spanyol weboldal szerint túllépnének korábbi sérelmeiken és nem beszélnek többet a múltbeli, sajnálatos eseményekről. Köztudott ugyanis, hogy ötévnyi szolgálat után, 2014 végén igen rossz viszonyban vált el a kétszeres világbajnok az olaszoktól, akik eddig hallani sem akartak arról, hogy a spanyol visszatérjen hozzájuk.

A szakértők feltételezése szerint Kimi Raikkönen az idei szezon végén visszavonul, a spekulációk pedig vég nélküliek, hogy kik esélyesek a helyére kerülni (miközben még a finn visszavonulása sem biztos, ő maga egyelőre úgy fogalmazott, hogy szívesen folytatná jövőre is).

Vajon ismét vörösbe öltözik Fernando Alonso?


A spanyol weboldal szerint Alonso menedzsere, Flavio Briatore mindent megtesz, hogy ismét összehozza az „álompárost”, azaz a spanyol ász újra kerüljön a Scuderiához. A Ferrari 2020-ig szerződtetett már egy négyszeres bajnokot, Sebastian Vettelt, aki jó eséllyel nem terítene vörös szőnyeget Alonso elé, ha valóban érkezne.

A pletyka megvalósulása ellen szól, hogy az elmúlt évek (néhány kivétellel) végképp megmutatták, hogy két dudás nem fér meg egy csárdában, a csapatokban akkor van harmónia, ha a hierarchia egyértelmű. Márpedig a feszültség garantált lenne Vettel és Alonso között.

Ugyanakkor ne feledjük, hogy 2005 és 2006 világbajnoka annak idején rendkívül viharos körülmények között távozott a McLarentől 2007 végén, aztán nyolc év múlva mégis visszatért ugyanoda, tehát semmi sem lehetetlen, a Formula-1 nagyrészt az üzletről szól. A Ferrari viszont bizonyára nem engedné más versenyágakban, egyidejűleg versenyezni, ahogy azt a McLaren teszi az utóbbi bő egy évben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: