DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Mercedes: Megállapodtunk Hamiltonnal

Hónapok óta téma, hogy Lewis Hamilton meghosszabbítja-e szerződését a világbajnoki címvédő istállóval. Niki Lauda most egyértelműen kijelentette, hogy megállapodtak a brit ásszal.

Minden szakértő arra számított, hogy Lewis Hamilton már a tavalyi évben meghosszabbítja kontraktusát az Ezüst Nyilakkal, miután Sebastian Vettel is plusz három évet aláírt a Ferrarinál. Az év végéig nem történt megállapodás, majd azt hihettük, az Ausztrál Nagydíj előtt mindenképpen pont kerül az ügy végére.

Hamilton azonban továbbra is kivárt, bár többször is szóba került a téma. A Mercedes-tanácsadó, Niki Lauda viszont Barcelonában kijelentette, minden részletben megegyeztek a világbajnoki éllovassal, így már csak a formális aláírás maradt hátra, nem aggódik a késedelem miatt.

Lauda szerint 110% Hamilton szerződéshosszabbítása


„Nem szorít minket az idő, 110%, hogy megtörténik a hosszabbítás. Mindenben megegyeztünk, de hogy most írja alá, vagy három hét múlva, nem számít” – nyilatkozta magabiztosan Niki Lauda.

Mi a helyzet Valtteri Bottasszal? Meggyőzően teljesít eddig a tavaly kissé hullámzó finn? „Az első három versenyen gyorsabb volt, mint Lewis. Ha objektíven nézzük a dolgokat, remekül végzi a munkáját, pont úgy, mint annak idején Rosberg” – tért ki Bottasra az osztrák legenda.

Ha valóban marad ez az általános vélemény, akkor 2019-ben is változatlan felállással áll rajthoz a Mercedes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: