DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Williams Alonso és Raikkönenék ellen

A bakui első körös balesetért Szergej Szirotkint és a grove-i istállót meszelték el, ám ellentámadásba lendült a Williams. Bepanaszolta több riválisát és tiltakozását fejezte ki.

Az Azerbajdzsáni Nagydíj komoly kalamajkával kezdődött, az első kanyar után ugyanis többen is összekoccantak. Végül a Nemzetközi Automobil Szövetség versenybírói testülete kizárólag Szergej Szirotkint hozta ki vétkesnek, így kiesése mellé még a következő futamon is bűnhődnie kell.

A Williams orosz pilótája háromhelyes rajtbüntetésben részesül a Spanyol Nagydíjon, valamint két büntetőpontot is jóváírtak neki. Csapata azonban hivatalos formában is tiltakozik a büntetés ellen, a grove-iak szerint sokkal inkább a mclarenes Fernando Alonso manővereit kellene jobban megvizsgálni.

A dupla defekt ellenére is szerencséje volt Alonsónak, végül erős pontszerző helyen zárt


A spanyol ász egyébként az erősen sérült autójával is képes volt visszakecmeregni a bokszba és körhátrány nélkül folytathatta a versenyt a mezőny végéről, érintett volt még a balesetben a Renault-t vezető Nico Hülkenberg is, de a koccanás miatt csak Szirotkin esett ki.

A Williams itt nem áll meg, hanem kérvényezi, hogy Kimi Raikkönen és Esteban Ocon első körös incidensét is behatóbban vizsgálják meg a versenybírók, valamint Kevin Magnussen és Pierre Gasly nagy sebességnél történt, veszélyes összeérését is.

Az egykor szebb napokat látott istálló méltatlannak érzi a büntetést, valamint, hogy a többi esetben semmilyen szankció nem történt. Az FIA kedden délelőtt telekonferenciás meghallgatást tart a csapatok képviselőivel, már ettől is a szituáció változását reméli a Williams. A testület pedig egy későbbi napon a felvételek beható elemzésével további tárgyalásokat tart majd, amennyiben új körülmény merül fel. Érdekes lesz nyomon követni a fejleményeket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: