DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Williams: Csak a holttestemen keresztül jutunk a Tyrrell sorsára

A grove-i Formula-1-es csapat főnöke, Claire Williams harcias beszédet tartott arról, hogy nem engedi, hogy az istálló neve feledésbe merüljön.

Tyrrell, Lotus és Brabham – egykor nagynevű csapatok, de ma már nincs közük az F1-hez. Előbbi BAR néven a Honda része lett, amit 2009-ben megvett Ross Brawn, majd a Mercedes vásárolta fel az istállót, s az elmúlt négy évben dominált a világbajnokságban. Claire Williams tagadja, hogy a csapata is hasonló sorsra jut, miután manapság „bukott óriásnak” számít a Formula-1-ben.

„Ha az emberek azt gondolják, hogy nincs tervünk és a Tyrrell sorsára jutunk, akkor tévednek. Csak a holttestemen keresztül történhetne meg. A csapatban és bennemis nagy a harcikedv, egyértelmű céljaink vannak. Rossz évünk van eddig, de az számít, hogyan tudunk ezen javítani” – nyilatkozta a csapatfőnök.



Williams elismerte, hogy magasabb szinten kellen tartania a gárdának, mint ahol jelenleg áll, de megnyugtatta a rajongókat, hogy mindent megtesznek, hogy újra jelentősebb erőt képviseljenek. „Nyilvánvalóan nem ilyen szezonkezdetben reménykedtünk, de hisszük, hogy ennél jobb irányba tudunk fordulni. Sokat változtattunk az előző évhez képest, új emberek csatlakoztak és talán többet vártunk tőlük, mint amit ennyi idő alatt lehetett volna. Mindannyiunknak egyforma a felelőssége abban, hogy most itt tartunk. Reálisan kell meghatározni az elvárásoakt, és most le kell nyelnünk ahhoz a keserű pirulát, mert újra futamokat akarunk nyerni a Formula-1-ben” – fogadkozott Claire Williams.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: