DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 14. vasárnap

Tyrrell

F1-Archív: A 19 éves Vettel először villant

Az ifjú német a leggyorsabb élete első edzésnapján, Villeneuve többször is a visszatérésről beszél, Heidfeld bíróságon próbálja visszaszerezni ülését, Montoya monzai körrekordot dönt, Wilsont és Tyrrellt gyászolja az autósport – mindez augusztus 25-én történt 2000 óta.

részletek

Különleges rajtszámok a Formula-1-ben

Sokak szerint csak egy szám, más pilóták számára viszont ikonikus jelentőséggel bír, mit festenek az autójukra. Ki és miért indult 208-as rajtszámmal, hogyan került elő a nullás, hogyan változott a rendszer?

részletek

31 éve két győztese volt a Magyar Nagydíjnak

Nigel Mansell drámája után Nelson Piquet örökölte meg a futamgyőzelmet 1987-ben, a Hungaroringen. Könnyen feledésbe merül, hogy abban az esztendőben két bajnokot is avattak a Formula-1-ben.

részletek

Williams: Csak a holttestemen keresztül jutunk a Tyrrell sorsára

A grove-i Formula-1-es csapat főnöke, Claire Williams harcias beszédet tartott arról, hogy nem engedi, hogy az istálló neve feledésbe merüljön.

részletek

Esélytelenül a Honda árnyékában

Nem kizárólag a Honda próbálkozott a Formula-1-ben a japán gyártók közül. A Yamaha erőfeszítéseit azonban csak ritkán koronázta siker. Mire volt képes kilenc szezon alatt a másik japán vállalat?

részletek

Gyengébb csapatok kiváló autói I.

A középmezőnybe, netán a sereghajtók közé tartozó istállók is pályára vittek néha egy-egy gyöngyszemet, amivel ugrásszerűen jobban szerepeltek. Ilyen eseteket vettünk szemügyre.

részletek

Az F1 egyik legpechesebb pilótája

Aki folyamatosan követte az 1990-es években a Formula-1-et, emlékezhet, mennyire balszerencsés volt Jean Alesi a száguldó cirkuszban. Egyetlen futamgyőzelmet aratott, pedig sokkal több is lehetne.

részletek

Retro – Versenyfutás a halott bajnokkal

A vadonatúj Tyrrell a több mint kétórás futamot már nem bírta végig Kanadában, a Ferrari azonban igen. Ezzel Jacky Ickx különleges helyzetbe került: ő maradt az egyetlen a mezőnyből, aki elvehette az elhunyt Jochen Rindttől az 1970-es világbajnoki címet.

részletek

Retro – Japán pilótát Schumi mellé?

Öt kontinens legmagasabb hegyét megmászta, ötven felett is maratont fut, profi kerékpárcsapata van - mindezt úgy, hogy meg kellett küzdenie a rákkal. És talán épp ezért nem lett Schumacher csapattársa...

részletek

Kiscsapatok váratlan monacói sikerei

Visszatekintünk az elmúlt 30 évre, amikor is a kevés lóerőt igénylő, trükkös monacói pálya váratlan sikert hozott olyan istállóknak, akik a jó eredmény közelébe sem kerülnének máskor.

részletek

Hatalmas! Elkészítették a 6-kerekű Tyrrell modern változatát

1976-ban az egész világot meghökkentette a Tyrrell istálló, mivel hat kerékkel rendelkező versenyautóval gurult pályára. Később a modellt nem fejlesztették tovább, de most elkészült egy teljesen új autó. Így nézne ki a hatkerekű Tyrrell a 21. század aerodinamikájával.

részletek

Retro – Huntot kizárják, Lauda nyer, aztán mégsem

Ez a fejezet is a két legendáról szóló 1976-os szezonból való, amikor minden megtörtént az F1-ben, ami megtörténhetett: a szóban forgó nagydíjon mutatkozott be a híres-hírhedt hatkerekű Tyrrell is.

részletek