DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen megtanulta a leckét Kínában

Max Verstappen Bahrein után Sanghajban is összeakadt egy ellenfelével: ezúttal Sebastian Vettel volt az áldozat, aki a harmadik helyről nyolcadiknak esett vissza, miután megpörgette a holland.

A második hétvégén Max Verstappen a verseny elején ért össze Lewis Hamiltonnal, aminek a Red Bull pilótája itta meg a levét, mivel defektet kapott. A két pilóta elég hevesen össze is szólalkozott egymással az incidens után.

A fiatal holland Kínában a Ferrari másik négyszeres bajnokával, Sebastian Vettellel ért össze, aminek köszönhetően mind a ketten megpördültek, de folytatni tudták a futamot. A ferraris egészen a nyolcadik helyig esett vissza, Verstappen pedig 10 másodperces büntetést kapott, így ötödikként értékelték.

 verstappen-tanult-a-leckebol-2018



A Red Bull versenyzője szerint nem az agresszivitásával van probléma: „Nem lenyugodnom kellene, átlátni a szituációkat sokkal többet jelent. Nem hinném, hogy szükségszerű kevésbé agresszívabban viselkednem, de néha tényleg túl sokat akarok.”

„Korábban elég jó voltam az előzéseknél, de idén az utóbbi két versenyen valahogy nem az akaratom szerint alakultak a dolgok, szerettem volna visszanyerni a pontokat, és éppen ezzel dolgoztam magam ellen” - magyarázta Verstappen.

Nemrég Jos Verstappen is megszólalt az ügyben, aki sokakkal egyetértve elismerte, valóban az ő fia volt a hibás a kínai incidensben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: