DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Verstappen reagált Hamilton kifakadására

Mint ismert, a Bahreini Nagydíj után nem túl szép jelzővel illette riválisát a Mercedes F1-es világbajnoka, de Verstappen szerint előfordul az ilyen - annak örül, hogy jobb helyzetben vannak, mint tavaly.

Elég éles véleményt fogalmazott meg a hétvégi Bahreini Nagydíj után az autóból kiszállva Lewis Hamilton, aki "f.zfejnek" nevezte Max Verstappent az egymással történt ütközésük miatt - beszélt utána a holland tiszteletlenségéről, butaságáról, majd Sebastian Vettel is váratlan húzásra szánta el magát, amikor megvédte fő riválisát az újságírók előtt. 

Az esetről Verstappen már elmondta a véleményét, a Ziggo Sport viszont megmutatta neki a felvételt is az ütközésről, valamint Hamilton mondatairól is. "Éppen akkor szállt csak ki az autóból, ilyenkor ezek a dolgok megtörténnek. Ilyenkor még tele vagyunk adrenalinnal" - reagált a brit szavaira a Red Bull versenyzője, majd arra is válaszolt, hogy nem volt-e túl türelmetlen az előzési kísérletnél.

verstappen2018dppi



"Már nagyon közel voltam hozzá és esély nyílt az előzésre, szóval úgy gondoltam, hogy itt van egy jó lehetőség. Tudtam, hogy nagyon jó az autónk a versenyre és azt is, hogy képesek leszünk harcolni velük, ilyenkor nem fogok mögötte maradni" - magyarázta a kiesést és nullázást eredményező döntését Verstappen.

Azt is elárulta, hogy neki is volt már hasonló technikai problémája, mint ami miatt csapattársa, Daniel Ricciardo szinte vele egyszerre kénytelen volt feladni a futamot. "Azt hiszem, hogy ugyanilyen gondom volt nekem is a teszt során, de akkor nem jött elő újra, sajnos most a versenyen viszont megint jelentkezett. Az viszont biztos, hogy jobb helyzetben vagyunk, mint tavaly" - utalt arra, hogy bár nem szereztek sok pontot az első két futamon, de a tempójuk nincs messze a két élcsapatétól.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: