DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Villeneuve: Az idei év Raikkönené lehet

1997 világbajnoka úgy véli, 2018-ban ismét villanthat a jégember. Bár a rutinos finn a Formula-1 korelnöke, egy jó rajttal ismét előretörhet a második vonalból. Vajon bejön a kanadai számítása?

Jacques Villeneuve egyértelműen hisz abban, hogy Kimi Raikkönenben még mindig megvan a megfelelő erő. Amióta 2014-ben a Ferrarihoz igazolt, egyértelműen második számú pilóta lett belőle először Fernando Alonso, majd Sebastian Vettel árnyékában. Ugyanakkor az idei szezonnyitón ismét bizonyította, hogy felvette a tempót.

Ausztráliában a 2007-es világbajnok képes volt legyőzni csapattársát az időmérő edzésen és az első sorba kvalifikálta magát. Bár a virtuális biztonsági autó számára rossz időpontban érkezett a pályára, emiatt visszacsúszott a harmadik helyre, miközben csapattársa, Vettel megnyerte a versenyt.

Engednék nyerni Kimi Raikkönent csapaton belül?


Villeneuve úgy véli, a jégember ismét újjászülethet. „Nagyszerű személyiséggé fejlődött. Egyáltalán nem érdekli senki, a saját életét éli. Kimi minden évben egyre erősebbé válik. Melbourne-ben is, már péntektől sokkal otthonosabban érezte magát az autóban, mint Sebastian” – nyilatkozta a ’97-es bajnok az Iltalehti című lapnak.

„Ez azt jelenti, hogy az ő keze alatt is működik az autó. Ez az ő éve lehet. Ugyanakkor még a szezon elején meg kell szereznie első győzelmét, különben az energiákat ismét Sebastian irányába fogja összpontosítani a csapat” – figyelmeztetett Villeneuve.

Szerintetek engedi a csapat nyerni Raikkönent, ha úgy hozza a helyzet, vagy máris előre eldöntött ügy Vettel elsőszámú titulusa?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: