DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton jobban nyomta volna, ha tud a Vettel-veszélyről

Az F1-es Ausztrál Nagydíjon másodikként záró brit úgy érzi, ha tisztában lett volna vele, milyen messze van a Ferraritól és milyen stratégiát követ a német, megakadályozhatta volna a történteket.

Lewis Hamilton a pole-pozícióból indulva sokáig kontrollálni tudta a versenyt, kellő távolságot tartott az első számú fenyegetésnek tűnő Kimi Raikkönentől. Kettejük bokszkiállása után is ő maradt előrébb, az addig harmadikként autózó Sebastian Vettel azonban tovább kint maradt. A Haasok kiesésekor aztán virtuális biztonsági autós fázis lépett életbe, amelyet kihasználva a német is kereket cserélt, s éppen Hamilton elé tért vissza, onnan pedig már meg sem állt a győzelemig. A Mercedes szerint szoftverhiba történt, ezért hitték azt, hogy biztonságban vannak, de vajon Hamilton ki tudott-e volna építeni nagyobb előnyt?

„Meg kellene néznem ezt alaposabban, de elég szoros volt a helyzet közöttünk, nagyjából egy másodperc. Ha tudtam volna, hogy Sebastian az „ablakomban” van [az angol szaknyelv a ’window’ szót használja az adott időbeli rés kifejezésére – a szerk.], akkor alighanem ki tudtam volna alakítani akkora különbséget, igen” – válaszolta az erre vonatkozó kérdésre a sajtótájékoztatón, majd később részletesen is beszélt az ezzel kapcsolatos érzéseiről a brit:

„Még mindig nem értjük teljesen, miért történtek úgy a dolgok, ahogy, szóval nem igazán tudom megmondani, miként érzek. Sosem egyszerű elveszíteni egy győzelmet, de rengeteg pozitívumot is magunkkal vihetünk erről a hétvégéről. Maradt még bennem plusz a versenyen, nagyobb előnyöm is lehetett volna a bokszkiállásokig. Több dolgot is tudtam volna csinálni, de egy dolog, hogy papíron ez a helyzet, és más azt megvalósítani” – idézi Hamilton szavait a Motorsport.com. Toto Wolff versenyzőjével egyetértve szintén úgy látja, hogy a négyszeres vb-elsőnek meg volt a tempója ahhoz, hogy ellépjen Vetteltől.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: