DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Toro Rosso rögtön a pontszerzésre megy

A tesztelés előtt még azzal zrikálták a Honda új partnerét, hogy elsődleges célkitűzésük 6-8, egymás után megtett kör. Nagyot fordult azóta a világ, már Ausztráliában a pontszerzésre törnek.

A tavalyi esztendő elképesztő kudarcsorozattal kezdődött a McLaren-Honda számára, ami végső soron a két fél szakításához vezetett ősszel. Bár az erőforrás rengeteget fejlődött novemberig, a végsebesség tekintetében változatlanul hatalmas elmaradásban volt a három rivális gyártóhoz képest.

Ennyit számít egy év, mindenki meglepetésére az egyik legszorgalmasabb istállóként, (eddig) tökéletes megbízhatóságú Honda-motorral körözhetett a rendelkezésre álló nyolc napon át. További jó hír a bikák fiókcsapatának, hogy a japán gyártó, a mérési adatok szerint már végsebességben is határozottan felzárkózott az élmezőnyre.

Akár pontot is szerezhet a nyitányon a Toro Rosso-Honda


Az elmúlt három évhez viszonyítva, a Honda most tette meg a legtöbb kört a téli teszteken, ráadásul műszaki hibáktól mentesen. A biztató kezdetet követően pedig magasabbra tették a lécet Faenzában, ami az elvárásokat illeti. Brenden Hartley úgy véli, semmi okuk arra, hogy ne a pontszerzésért szálljanak harcba már az idénynyitón is.

Ennyire meghozta az önbizalmat az elmúlt heti 498 megtett, problémamentes és biztató tempót mutató kör? „Mindenki felfokozott várakozással és pozitívumokkal van teli. Eredetileg csak építkezni szerettünk volna az évad során. A folyamatos fejlődést tűztük ki célul. Tavaly nagyon erősen kezdtünk, de azóta sok minden megváltozott” – nyilatkozta az új-zélandi pilóta, aki most kezdi első teljes szezonját a száguldó cirkuszban.

„Eleinte úgy gondoltuk, hogy Melbourne nagyon nehéz lesz számunkra, ám ezek a tesztnapok jelentősen meghaladták a várakozásainkat, így egyértelműnek tűnik, hogy harcban leszünk a pontszerző helyekért. Világos, hogy a pontszerzés lett a célunk, butaság is lenne nem ilyen reményekkel Melbourne-be utazni” – tette hozzá Hartley, aki ezzel élete első pontjait szeretné megszerezni.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: