DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Renault minden téren erősödött

Egyértelműen előrelépett a gyári Renault istálló, ezt Nico Hülkenberg is megerősítette. Bizonyos helyzetekben akár az élmezőnybe is belekóstolhatnak a franciák, a negyedik erő lehetnek.

Már a tavalyi esztendőben is látványos fejlődésen ment keresztül a Renault, az év elejéhez képest év közben is előreléptek, szinte minden fejlesztésük tökéletesen hozta a tőle várt javulást, végül a hatodik pozíciót szerezték meg az összetettben.

Jóval nagyobb terveket szövögetnek Enstone-ban, már a negyedik pozíció a célkitűzés. Ehhez pedig meg is van mindenük, ami kell, a téli szünetben minden téren sikerült fejleszteni a versenyautót.

A Renault stabilan a negyedik erő lenne idén


„Nem nevezném magunkat titkos favoritnak, de a téli házi feladatot sikeresen elvégeztük, a gyengeségeinket mind kijavítottuk. Nagyobb a sebességünk, jobb a tapadásunk és a vezethetőségünk is. Mindenben jobbak vagyunk” – dicsérte idei versenyautóját Nico Hülkenberg.

A tesztek során a szakértőknek szemet szúrhatott a francia istálló speciális kipufogókialakítása, amivel egyenesen a hátsó szárnyra irányítják a kiáramló levegőt. „Azért vagyunk itt tesztelni, hogy minden finomhangolást elvégezzünk, így teljesen felkészültek lehessünk a harcra” – tekintett előre az idénynyitóra a rutinos német pilóta.

Hogy mi az istálló célja a szezonra? „Meg kell mutatnunk, hogy simán az első négyben végzünk. Ebben az esetben pedig jöhetnek a további fejlesztések” – fogalmazott Bob Bell, a Renault technikai igazgatója az Auto Motor und Sport szaklapban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: