DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

McLaren: A Honda jó munkát végez

A wokingi istálló ügyvezető igazgatója is figyeli fél szemmel a legutóbbi partner idei eredményeit és elismeri, a Honda idén valóban jó munkát végez, ami egyébként is csak idő kérdése volt.

Három, kudarcokkal teli évad után tavaly ősszel szétváltak a McLaren és a Honda útjai. A japánok nem tudtak egy épkézláb erőforrással előállni, a motor lóerőben szegény és megbízhatatlan is volt. Megváltásnak érezte az istálló, hogy megszabadulhat a japán gyártótól, helyét pedig a Renault veheti át.

Eddig azonban óriási bukás a wokingiak szereplése a barcelonai teszteken, az autó megbízhatósága csapnivaló. A múlt héten egy kerékanyával és a kipufogóval akadt probléma, a pechszéria pedig ezen a héten is folytatódik. Tegnap Stoffel Vandoorne autója háromszor állt le, kétszer az akkumulátor mondta fel a szolgálatot, egyszer pedig a hidraulika.

A szerda sem telik el gond nélkül, Fernando Alonso már délelőtt kénytelen volt a pálya szélén leparkolni a McLarent, ezúttal egy olajszivárgás végezte ki a motort. Senki nem arra a koreográfiára számított a tavalyi évet követően, hogy a McLaren ismét csak bukdácsol, miközben a Toro Rosso partnereként a Honda kitűnő megbízhatósággal teljesít.

A Honda eddig remekül megy, a McLarennél viszont akadozik a gépezet


Neki is szegezték a hatodik (!) meghibásodás után a McLaren csapatfőnökének, hogy mit szól a korábbi partner, Honda eddigi megbízható produkciójához. „Tudom, hogy a tesztelés ezen szakaszában folyamatosan összehasonlítanak velük. De Eric (Boullier) és az egész csapat teljes egészében a saját programunkra fókuszál és továbbra is biztosan tudjuk, jól szezonunk lesz” – nyilatkozta Zak Brown a Crash.net szaklapnak.

„A Honda igazán jó munkát végez, jól tudjuk, milyen hatalmas vállalat, úgyhogy csak idő kérdése volt, mikor érnek el komoly fejlődést. Eddig remek tesztidőszakot teljesítenek” – reagált szűkszavúan a rivális teljesítményére a McLaren főnöke.

Tempó terén nem tűnik rossznak eddig a McLaren, de a megbízhatósággal súlyos problémák adódnak, ráadásul rengeteg különböző probléma üti fel fejét szinte minden tesztnapon. Ezen feltétlenül javítania kell az istállónak a szezonnyitóig.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: