DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Toro Rosso a negyedik helyre pályázik

Az olasz gárda idén jócskán javítana tavalyi teljesítményén: optimista a hangulat a csapatnál, hiszen azt is elképzelhetőnek tartják, hogy a három éllovas istálló mögött végezzenek a 2018-ban.

A Red Bull fiókcsapata három másik alakulatot előzött meg a 2017-es szezonban - a Renault az utolsó futamon ugrotta át őket – így végeztek a hetedik pozícióban. Idén már Honda erőforrással állnak rajthoz az olaszok, és elmondásuk szerint nem volt egyszerű a japán motor beintegrálása a 2018-as vázba. 

Ennek ellenére Franz Tost rendkívül optimista az idei szezonnal kapcsolatban: „Az első ötben kellene lennünk. Az első három pozíció nyilván nem érhető el, azt egy másik ligának vagy világnak nevezném, mert ők sokkal nagyobb csapatok, és az anyagi forrásaik is hatalmasak a miénkhez képest.”

 toro-rosso-a-negyedik-helyrol-2018



A Honda erőforrásával a McLaren rengeteg műszaki hibát könyvelhetett el, ez azonban nem veszi el az olaszok csapatfőnökének optimista hozzáállását: „A negyedik pozíciótól lefelé minden lehetséges, mert a Force India is hasonló pénztárcával rendelkezik, mint mi.”

„Hasonló szinten dolgozunk, és nem látok okot, miért ne kerülhetnénk közel hozzájuk. A legyőzésük már egy más lapra tartozik, de ez is előfordulhat” – indokolta meg Tost, miért vár hasonló teljesítményt csapatától közvetlen riválisaihoz képest.

„Úgy gondolom, hogy a McLaren is elég versenyképes lesz, és a Renault-hoz hasonlóan előre fog lépni, de ez azt jelenti, hogy a negyedik pozíciótól minden megtörténhet” – zárta nyilatkozatát a tavalyi középmezőny másik két alakulatáról az osztrák szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: