DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Haas korán kezdte az új autó fejlesztését

Talán ezzel is magyarázható, hogy a szezon második fele nem sikerült annyira jól a csapatnak. Idén az összetett nyolcadik helynél többet várnak, mivel korábban átálltak az új modell fejlesztésére.

A pilótafelállása a csapatnál változatlan marad, egyelőre Grosjean és Magnussen is jól érzi magát a Haasnál. Az amerikai istálló eddig még nem foglalkoztatott hazai pilótát, mert elmondásuk szerint nem látnak olyan versenyzőt az Egyesült Államokból, aki készen állna az F1-re. Ez a nyilatkozat nagy vihart kavart az amerikai szériák pilótái körében.

Günther Steiner ezúttal az új autó fejlesztéséről beszélt, ami következményekkel járt: az utolsó hat futamon hat egységet tudott szerezni a két pilóta összesen: „Volt egy kis visszaesésünk 2016-hoz képest, és ez különösen a szezon második feléről mondható el.”

„Többet vártunk a fejlesztésektől, de tudatában vagyunk annak is, hogy egy kissé korán váltottunk a következő évi autóra. Talán egy kicsit tovább fejleszthettük volna a 2017-es modellt, de ezzel már nem tudunk mit kezdeni” - folytatta a Haas csapatvezetője a korai átállással.

 haas-a-fejlesztesrol-2018



Mivel több időt töltöttek az idei évi modell tökéletesítésével, nem csoda, hogy nagyobbak az elvárások a 2018-as autót illetően: „Ez olyan dolog, amire nem volt tiszta válasz. A következő évi autóra kellett koncentrálnunk, mert 2018-ban már nem szeretnénk nagyot visszaesni a teljesítményünkben. Biztos vagyok benne, hogy az idei autó jobb lesz, máskülönben nem tettük volna meg ezt a lépést.”

„Nem mondanám könnyebbnek, de egy kicsit más kihívás lesz. A fejlesztésre kell koncentrálni, nem pedig az újításokra, meglátjuk, hogy állunk ezen a téren. Az biztos, hogy ez egy új fejezet, és remélem, hogy a jobbik fajtából való.”

„Jól szerepeltünk az elmúlt két évben, és csapatként jó autókat raktunk össze, ráadásul sosem voltak összetettebb hibáink. Most meg fogjuk látni, hogyan tudjuk gyorsabbá tenni az autót. Pozitív vagyok ezzel kapcsolatban” - zárta összegzéssel gondolatait Steiner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: